Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2009 09:07

Люди Луценка виправдали Лозінського

Люди Луценка виправдали Лозінського

Члени слідчо-оперативної групи заявляють, що народний депутат від БЮТ Віктор Лозінський, Голованівський районний прокурор Євген Горбенко і начальник Голованівського райвідділу міліції Михайло Ковальський, беззбройні, допомагали правоохоронцям затримати злочинця.

Про це йдеться в заяві слідчо-оперативної групи, яка "виїжджала і брала участь в затриманні озброєного злочинця" по виклику Лозінського, Ковальського і Горбенка.

Як йдеться в заяві, "всі дії слідчо-оперативної групи після прибуття на місце події були в суворій відповідності з вимогами чинного законодавства. Отримавши терміновий виклик на чергову частину, як від начальника РВ УМВС України в Голованівському районі, так і від народного депутата В.Лозінського, ми прибули на місце події через 7-10 хв. Після прибуття ситуація була такою: озброєний вогнепальною і холодною зброєю незнайомець знаходився під прикриттям дерев і загрожував застосуванням зброї як присутнім народному депутату України В.Лозінському, прокурору Голованевського району Є.Горбенку, начальнику Голованівського РВ УМВС в Кіровоградській області М.Ковальському, так і нам".

Правоохоронці відзначають, що "незнайомець був нами оточений, і протягом більше 20 хв ми наполегливо вимагали від нього скласти зброю. За цей період в нашу сторону злочинець зробив два постріли".

Також в заяві відмічено: "стверджуємо, що це був саме злочинець, оскільки сам факт незаконного поводження зі зброєю є складом злочину, передбаченим ст. 263 ККУ. Невиконання наших законних вимог і опір працівникам правоохоронних органів свідчить про здійснення ним злочину, передбаченого ст. 342 ККУ, а вчинені ним постріли з вогнепальної зброї у напрямі правоохоронців, і пошкодження, які він наніс холодною зброєю начальнику міліції М.Ковальському, підпадають під кримінальну відповідальність, передбачену ст.348 ККУ, як посягання на життя працівників правоохоронних органів".

Далі автори заяви відзначають, що "будь-які інсинуації або вигадки щодо неправомірних дій народного депутата України В.Лозінського, прокурора Голованівського району Є.Горбенка, начальника Голованівського РВ УМВС України в Кіровоградській області М.Ковальського не мають під собою ніякого підгрунтя і є надуманими, оскільки, будучи абсолютно беззбройними, вони зробили максимально все можливе і залежне від них, щоб присікти злочинні дії нападаючого і не дати йому сховатися".

"Дійсно, - наголошується в заяві, - не часто представники громадськості або люди інших професій приходять нам на допомогу, але в даному випадку ми не лише приємно здивовані, але і вдячні як народному депутату України В.Лозінському, так і прокурору Голованівського району Є.Горбенку, за їх активну участь в затриманні злочинця".

При цьому автори заяви відзначають, "що коли в цій очевидній ситуації піддають наклепницьким нападкам людей, які сприяли затриманню злочинця, будучи при таких посадах, то після цього, мабуть, мало знайдеться бажаючих простих громадян, які, побачивши скоєння злочину, вживатимуть заходів по його припиненню і прийдуть нам на допомогу".

Заяву підписали члени слідчо-оперативної групи: Андрєєв Сергій В"ячеславович, майор міліції, начальник кримінальної міліції РВ УМВС (служба в органах внутрішніх справ 17 років); Рудий Микола Іванович, старший лейтенант міліції, слідчий слідчого відділення РВ УМВС (служба в органах внутрішніх справ 16 років); Шеремет Сергій Миколайович, старший лейтенант міліції, начальник штабу Голованівського РВ УМВС (служба в органах внутрішніх справ 17 років); Штука Олег Анатолійович, прапорщик міліції, помічник дільничного інспектора (служба в органах внутрішніх справ 19 років).

proUA
Зараз ви читаєте новину «Люди Луценка виправдали Лозінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути