пʼятниця, 19 червня 2009 13:30

Річку Либідь перетворили у стік нафтопродуктів

Річку Либідь перетворили у стік нафтопродуктів

Перевірка, проведена Державною екологічною інспекцією Києва в травні, показала, що вміст небезпечних нафтопродуктів у ріці Либідь у кілька разів перевищує норму.

Про це заявив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Києві Олександр Прогнімак.

"Проби води з ріки брали на чотирьох створах - на вулицях Ушинського, Жилянській, у Протасовому Яру і на Видубичах. На всіх створах показники аналізу в півтора-два рази перевищували припустиму концентрацію нафтопродуктів", - сказав Прогнімак.

За його словами, основне джерело забруднення ріки - автомийки, розташовані уздовж її русла.

Прогнімак наголосив, що згідно з законом, усі автомийки повинні бути обладнані зливами зі спецфільтрами для стоків, і тільки в цьому випадку вони можуть одержати дозвіл на експлуатацію.

Однак, за його даними, у 2008 році дозвіл і ліміт на утворення відходів у Держуправлінні екології одержали тільки 33 автомийки Києва.

"На жаль, екологічна інспекція зможе відновити планові державні перевірки мийок не раніше, ніж у 2011 році. Тому Держуправління закликає представників громадських екологічних організацій столиці активно підключитися до виявлення фактів подібних порушень, на підставі яких Держуправління екології буде ініціювати перевірку зазначених об"єктів інспекцією", - сказав Прогмімак.

Як повідомлялося, фахівці Інституту проблем природокористування НАН України в Дніпропетровську дійшли висновку, що головна водна артерія країни, Дніпро, незабаром перетвориться на болото.

На думку фахівців, Дніпро вже зараз не річка, а скоріше озеро через сильне змілення, слабку течію і велику кількість застійних зон. Річка з кожним роком все раніше починає "зеленіти", знаменуючи закінчення пляжного сезону для тих, хто все ж таки насмілюється в ній купатися.

За матеріалами Ліга, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Річку Либідь перетворили у стік нафтопродуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути