Ексклюзиви
четвер, 11 червня 2009 11:02

Мовчан вважає Тимошенко брехухою, а Яворівського - "сраколизом"

Мовчан вважає Тимошенко брехухою, а Яворівського - "сраколизом"

Народний депутат України від БЮТ Павло Мовчан заявив, що у БЮТі все-таки було декілька народних депутатів, які виступали за створення коаліції із Партією регіонів. Однак більшість все-таки була проти, а Юлія Тимошенко заявила, що вони за. Тепер народні депутати звинувачують свого лідера у брехні. Про це один із таких нардепів, Павло Мовчан, повідомив у інтерв"ю "Главреду".

Як зазначає видання, після провалу переговорів щодо створення коаліції Партії регіонів та БЮТ Юлія Тимошенко зробила дуже суперечливу заяву під час свого виступу на телебаченні.

Прем"єр-міністр подякувала деяким депутатам, які "наступили собі на горло, мусили принести в жертву свої бачення та переконання заради захисту та збереження національних інтересів, заради національного примирення" й погодилися на створення "широкої коаліції".

Подяка від лідери БЮТ впала на Миколу Томенка, Сергія Соболєва, Володимира Яворівського, Володимира Філенка, Михайла Косіва, Ігора Гриніва, Павла Мовчана, Степана Курпіля, Віктора Терена та Андрія Шевченка", – розповів Павло Мовчан.

Однак, зазначає Павло Мовчан, "далеко не всі з цього списку були дуже раді почути такі теплі слова від Юлії Володимирівни".

Більшість із цих людей насправді так і не погодилися на коаліцію з Партією регіонів. Більше того, за словами Мовчана, майже всі з названих прем"єром людей не погоджувались на те, що пропонувала Тимошенко.

На його думку, заява Юлії Володимирівни щодо Мовчана та компанії стала своєрідною помстою за їхню принципову позицію під час коаліційних перемовин загалом, та під час зустрічі бютівських "націонал-демократів" з Тимошенко в п"ятницю, зокрема. За словами Павла Михайловича, такий вчинок прем"єр-міністра виглядає як мінімум непорядним.

"На тому засіданні у п"ятницю незгоду з утворенням коаліції і відмову входити в неї висловили Володимир Філенко, Степан Курпіль, Ігор Гринів, Михайло Косів, Дмитро Шлемко, Віктор Терен, Сергій Соболєв та Олена Бондаренко. Майже всіх їх Тимошенко і назвала. Хоч в пресі багато і пишуть, що Гринів та Соболєв були за коаліцію, але це неправда, вони на тому засіданні висловили свою незгоду", – каже Павло Мовчан.

"Під час тієї зустрічі у форматі двадцятьох все ж таки було кілька "сраколизів", які відразу почали підтримувати коаліцію. Але називати їх прізвища не буду", – додав він.

На запитання видання, як будете реагувати на таке паплюження вашої честі й гідності зі сторони Юлії Тимошенко, Мовчан повідомив, що "сьогодні намагався записатися на виступ з трибуни Верховної Ради, щоб висловити свою позицію. Мені цього не дали зробити. Мене не запрошують на канали, мене відфільтрували на ефір на "5 каналі".

Там вчора сидів і розповідав Яворівський, який голосував за широку коаліцію. Хоч він голосував за це в п"ятницю, але його Юля Володимирівна теж вписала в список людей, які нібито наступили собі на горло. Думаю, що ті, хто писав текст виступу для Тимошенко, зумисне зробили таку змішану групу. Бо ж із самого початку були люди, які категорично виступали проти коаліції. Їх треба було покарати".

ЗІК
Зараз ви читаєте новину «Мовчан вважає Тимошенко брехухою, а Яворівського - "сраколизом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути