четвер, 04 червня 2009 18:11

Втретє встановлять бюст Пушкіна

Бюст Олександра Пушкіна встановлять на фасаді Російського товариства у Львові по вул. Короленка в суботу. Подію приурочили до 210-річчя від народження поета. Бюст встановлюють втретє — попередні два були розбиті невідомими.

— Наше товариство — найстаріша російська громадська організація на пострадянському просторі. Було засноване 24 вересня 1988 року, — каже голова організації Олег Лютіков, 55 років.

Того ж дня члени товариства відвідають пам"ятник поету в селі Заболотівці Жидачівського району. Цей монумент був відритий 1907 року з ініціативи місцевого священика. Наступного дня в Палаці залізничників відбудеться Ювілейний форум, присвячений річниці Пушкіна і товариства.

— Пушкін — старожил Львова, — вважає дослідник творчості поета Олександр Труханенко, 69 років. — Перша згадка про нього в місцевій пресі датується 1821 роком, раніше, ніж почали писати про Байрона та Міцкевича. У газеті "Розмаітосці" було опубліковано замітку про молодого російського поета "Пушина" і його поему "Руслан і Людмила". Загалом, за життя про Пушкіна у львівських газетах згадували 20 разів.

У рамках святкування члени товариства також покладуть квіти до пам"ятників Івану Федорову, Тарасу Шевченку й Адаму Міцкевичу.

Зараз ви читаєте новину «Втретє встановлять бюст Пушкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути