Ексклюзиви
четвер, 21 травня 2009 19:23

Скульптури Проні Прокопівни та Голохвастова виготовили зі склопластику

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Підприємець Олег Поповиченко біля скульптур героїв п’єси Михайла Старицького Проні Прокопівни та Свирида Голохвастова на вулиці Леніна в Черкасах. Їх встановили за кошт власників ”Будинку мод” подружжя Ніни та Володимира Коломійців
Підприємець Олег Поповиченко біля скульптур героїв п’єси Михайла Старицького Проні Прокопівни та Свирида Голохвастова на вулиці Леніна в Черкасах. Їх встановили за кошт власників ”Будинку мод” подружжя Ніни та Володимира Коломійців

11 травня в центрі Черкас встановили пам"ятник героям фільму "За двома зайцями" , знятого за п"єсою Михайла Старицького. Скульптуру Проні Прокопівни, яку грала актриса Маргарита Криницина, та Свирида Голохвастова, роль якого виконав Олег Борисов, виготовили зі склопластику.

Пофарбовані під бронзу Проня Прокопівна та Голохвастов стоять на вул. Леніна навпроти "Будинку мод" Володимира і Ніни Коломійців. Скульптури поставили поряд із невеликим фонтаном. Перехожі реагують по-різному: деякі зупиняються роздивитися, інші лише кидають погляд. У всіх на обличчях — посмішки. Підприємець 25-річний Олег Поповиченко стукає рукою по руці Голохвастова.

— Думав із бронзи, — сміється. — Хоч якась архітектура з"являється в місті. А що? Прикольно.

Дві жінки зі смугастими сумками сідають на лавку неподалік скульптур. Дістають біляші.

— Диви, у Проні сережки верделиками, — каже старша, приблизно 60-річного віку жінка.

— І гуля зверху закручена. А Голохвастов, глянь, і тут високого мнєнія про себе, — сміється молодша. — Бачила по телевізору і в Києві такі є. Наші Проня з Голохвастовим не гірші.

Ідея зі скульптурами належить власникам "Будинку мод" подружжю Коломійців. У скільки обійшлася задумка, не кажуть. Але пластикові скульптури значно дешевше від бронзових. Водночас цей матеріал не боїться перепаду температури й опадів.

— Місцевий скульптор Олександр Гульбіс працював над роботою протягом року, — каже Володимир Коломієць. — Чого саме ці герої? Нещодавно фільму "За двома зайцями" виповнилося 40 років. У багатьох він на слуху. Це наше рідне, українське, із гумором. Тому вирішили напроти нашого будинку поставити саме цих відомих героїв. Щоб перехожі та наші клієнти могли подивитися на них і усміхнутися, щоб у них покращився настрій.

Зараз ви читаєте новину «Скульптури Проні Прокопівни та Голохвастова виготовили зі склопластику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути