вівторок, 05 травня 2009 16:42

Що Ющенко очікує від "Східного партнерства"?

Що Ющенко очікує від "Східного партнерства"?
Президент України Віктор Ющенко розглядає ініціативу ЄС "Східне партнерство" як важливий, але допоміжний інструмент, який сприятиме успішному впровадженню реформ європейського зразка, - і таким чином "створюватиме сприятливі умови для прискореної інтеграції України в Євросоюз, а також поглиблення регіональної співпраці на основі принципів і стандартів Євросоюзу". Про це заявила сьогодні на брифінгу прес-секретар Президента Ірина Ванникова, анонсуючи робочий візит Президента до Праги, де він 7 травня візьме участь у засновницькому Саміті ЄС "Східне партнерство".

"Позиція України в питанні "Східного партнерства" - і про це неодноразово говорив Президент - залишається незмінною. Ми вітаємо і готові підтримати елементи цієї ініціативи настільки, наскільки це сприятиме досягненню цілей інтеграції України в Євросоюз. Проте ця ініціатива у жодному випадку не повинна підміняти перспективу отримання Україною повноцінного членства в ЄС", - зазначила Ванникова.

Вона також нагадала, що в 2008 році ініціатива "Східне партнерство" була запропонована до розгляду і затвердження Євросоюзом Польщею і Швецією - країнами, які є послідовними прихильниками євроінтеграції України. "Фактично вказана ініціатива стала своєрідною відповіддю Європейського Союзу на критику з боку України й інших держав нечленів ЄС, висловлену з приводу нині чинної політики сусідства ЄС, що не відображає прагнення країн повністю інтегруватися в Європейський Союз", - сказала прес-секретар глави держави, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Що Ющенко очікує від "Східного партнерства"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути