вівторок, 05 травня 2009 14:12

Загиблий екс-депутат: "Гонгадзе бився з Кравченком через дівчину"

  Георгій Гонгадзе і нинішній керівник медіа-холдингу Українська правда Олена Притула
Георгій Гонгадзе і нинішній керівник медіа-холдингу Українська правда Олена Притула
Загиблий 2 травня в Непалі екс-депутат Верховної Ради і у минулому начальник управління по боротьбі з організованою злочинністю Ігор Пилипчук мав прями до справи Гонгадзе.

У 2006 році в "Известиях" було надруковане інтерв"ю Пилипчука, в якому він повідомив, що Гонгадзе працював його помічником і висловив низку сенсаційних заяв.

"Гонгадзе двічі бився з міністром МВС Юрієм Кравченком"

Зокрема, Пилипчук стверджував, що "Три найгучніші злочини в Україні - вбивства лідера Народного руха Вячеслава Чорновола і журналіста Георгія Гонгадзе, а також отруєння Віктора Ющенка - ланки одного ланцюга. Їх продумали і організували українські спецслужби".

За словами Пилипчука, Гонгадзе ще за чотири місяці до зникнення назвав йому номери машин, які його переслідують і під його диктовку написав заяву в Генпрокуратуру, пише "Комсомольська правда в Україні".

Крім того, Пилипчук стверджував, що Георгій Гонгадзе двічі бився з міністром МВС Юрієм Кравченком, який через пару років наклав на себе руки, пустивши собі дві кулі в голову. "Вони дівчину-журналістку не могли поділити. Одна бійка була на рибалці, друга - прямо під вікнами дівчини" - стверджував Пилипчук.

Пізніше, в інтерв"ю gazeta.lviv.ua Пилипчук підтвердив, що викладені в "Известиях" дані дійсно відображають його позицію про смерть Гонгадзе. Також Пилипчук підкреслив, що він знав Георгія з 1995 року і свої припущення про його смерть не раз висловлював правоохоронним органам.

Не дивлячись на це, в міліції заявляють, що "в загибелі Пилипчука немає ніякого кримінального сліду", відзначає видання.

Як повідомлялося, 2 травня 2009 року Ігор Пилипчук впав в провалля під час спроби встановити український прапор в горах Непалу.

Під час сходження на гору Ігор Пилипчук хотів зняти навколишні види на відеокамеру, але щось трапилося з мотузкою і він зірвався з гори.

За матеріалом: Цензор
Зараз ви читаєте новину «Загиблий екс-депутат: "Гонгадзе бився з Кравченком через дівчину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути