пʼятниця, 10 квітня 2009 10:46

Російська церква думає над відкриттям православних нічних клубів

Російська церква думає над відкриттям православних нічних клубів
У Московському патріархаті не виключають можливість відкриття православних нічних клубів як додаткових місць спілкування віруючої інтелектуальної молоді.

"Мабуть, і можливий був би нічний клуб, де молоді люди могли б подивитися хороший фільм і потім поговорити про нього хоч до трьох, хоч до чотирьох годин ночі. Такі речі, напевно, можуть бути", - сказав глава синодного Відділу зі взаємодії Церкви та суспільства протоієрей Всеволод Чаплін під час зустрічі зі слухачами Вищої школи державного адміністрування при МДУ.

Він нагадав, що католики вже організували в Москві подібний заклад - культурного центру "Духовна бібліотека" на Покровці, відвідувачі якого вечорами діляться враженнями про переглянуті фільми, купують і беруть напрокат книги.

"Ось такий клуб може працювати навіть вночі. А клуб зі стриптизом і горілкою, думаю, не потрібний в православному культурному середовищі", - заявив священик.

За словами отця Всеволода, робота з молоддю стане одним з пріоритетів в громадській діяльності Церкви, причому форми цієї роботи вже зараз організовуються найрізноманітніші.

"У сучасної молоді зникає етична роздвоєність радянського періоду, коли люди вимушені були поклонятися ідеології, яка реально ніким не розділялася. Сьогодні у молоді дуже багато життєвих перспектив, і завдання більш старших поколінь, а також держави - насамперед не заважати молодим людям вибудовувати свої життєві проекти", - вважає отець Всеволод.

За його словами, у молодих росіян сьогодні "є хороші шанси створити країну не закомплексованою, такою, що не намагається виправдовуватися перед Заходом або Сходом і вічно озиратися на якісь стереотипи суспільного життя, які були вироблені не в найкращий час і не найрозумнішими людьми".

За матеріалами Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Російська церква думає над відкриттям православних нічних клубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути