Ексклюзиви
четвер, 09 квітня 2009 19:41

На могилі Василя Симоненка не викарбувано його ім"я

Автор: фото: Наталя ПИСАРЕВА
  Леонід Даценко (стоїть праворуч)  та Віктор Мисник садять кущі калини біля могили Василя Симоненка на центральному цвинтарі Черкас. Чоловіки привезли калину з Біївців Лубенського району Полтавщини — батьківщини поета
Леонід Даценко (стоїть праворуч) та Віктор Мисник садять кущі калини біля могили Василя Симоненка на центральному цвинтарі Черкас. Чоловіки привезли калину з Біївців Лубенського району Полтавщини — батьківщини поета

Могилу поета Василя Симоненка на центральному цвинтарі Черкас прибрали представники правих партій 45-річний Леонід Даценко й 50-річний Віктор Мисник. Поряд посадили три кущі калини.

Віктор Мисник є далеким родичем Василя Симоненка. Вони народилися в одній хаті, спали в одній колисці.

— Це калина з Біївців Лубенського району на Полтавщині, де народився Василь, — каже Віктор Григорович. — Їздив туди могилки поприбирати. Згадав і за Василя.

Василь Симоненко похований на центральній алеї. Поряд "лежать" композитор Анатолій Пашкевич, співачка Ольга Павловська, заслужений лікар України Анатолій Фесун, багато героїв Радянського Союзу. Під одним каменем із Симоненком похована мати поета. Але напису про це немає.

Цвинтарем гуляють люди. Багато з маленькими дітьми. На центральній алеї є колонки з водою, смітники. Далі кладовище занедбане: похилені хрести, сухі дерева. Для поховань воно закрите кілька десятиліть.

Леонід Даценко дістає з машини лопату й кущі. Калину садять праворуч від пам"ятника.

— Надмогильна плита тріснула. На пам"ятнику взагалі не написано, хто тут похований, — показує Даценко. — Плити різні по формі. Одна з них нагадує віко від труни. Через це люди називають поховання "розрита могила".

У Василя Симоненка близької рідні не лишилося. Представники громади і політичних партій неодноразово зверталися до міської й обласної влади, щоб привели могилу в порядок.

Зараз ви читаєте новину «На могилі Василя Симоненка не викарбувано його ім"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути