Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2009 16:05

У Молдові відбулася "революція цегли" - західні ЗМІ

У Молдові відбулася "революція цегли" - західні ЗМІ
У Молдові відбулася не "революція троянд", а, швидше, "революція цегли", спробувало дати визначення подіям в Кишиневі німецьке видання Frankfurter Rundschau.

Ще напередодні виборів опозиція застерігала від обману і погрожувала тривалими протестами за прикладом "помаранчевої революції" в Києві в 2004 році. Проте, на думку автора статті те, що відбувається в ці дні в Кишиневі, більше нагадує "революцію тюльпанів" в Киргизії, в результаті якої одного авторитарного президента змінив інший.

The Los Angeles Times пише, що у вівторок "убогу європейську державу Молдову обійняв хаос", і наводить слова незалежного депутата-ліберала АнатоліяЦарану: "У нас відбувається спонтанна, неорганізована революція".

Жителі провінцій в основному підтримують проросійську Партію комуністів, пояснює The Guardian, тоді як жителі Кишинева енергійно схвалюють опозицію, яка орієнтується на захід, виступає за вільний ринок і зближення з ЄС та НАТО. Тим часом західні спостерігачі підтвердили, що на виборах комуністи перемогли чесно. Видання наводить думку про останні хвилювання Владимира Жарихіна, заступника директора Інституту країн СНД: "Це активні зусилля невеликої меншини захопити владу. Більшість населення Молдови не бачить альтернативи комуністам. Власне, місцеві комуністи - не прихильники марксизму-ленінізму, а праві соціал-демократи".

За матеріалами Inopressa, Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «У Молдові відбулася "революція цегли" - західні ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути