Ексклюзиви
понеділок, 23 березня 2009 12:33

Яким буде новий герб Києва (ФОТО)

Члени робочої групи із підготовки герба і прапора Києва прийняли остаточні зображення основних символів столиці. Передбачається, що на новому гербі плащ архангела Михаїла буде сріблястого, а не малинового кольору. Також над його зображенням з"явиться корона з трьома зубцями.

Розробниками герба і прапора стали художники Олексій Руденко і Віталій Мітченко.

Робоча група вирішила не ініціювати прийняття нового рішення Київради про герб і прапор Києва, а внести зміни у вже існуючий. Зокрема, заплановано уточнити геральдичні описи основних символів столиці і затвердити Положення про використання герба і прапора міста.

На нинішньому малому гербі Києва зображена біла фігура архангела Михаїла на загостреному внизу щиті синього кольору. У одній руці він тримає меч, в іншій - щит із зображенням хреста.

Як повідомлялося, до Дня Києва столиця отримає новий герб і прапор.

Нагадаємо, раніше голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець заявляв, що проекти ще одного символу Києва - гімну - будуть розглянуті у лютому. "Ми продовжуємо приймати пісні. У цьому році пісню "Як тебе не любити, Києве мій" подали родичі автора, власники авторського права. Я сподіваюся, що її розглянуть", - відзначив О.Бригінець і додав, що кияни все більше утверджуються у думці, що саме ця пісня має стати гімном столиці.

Київрада ухвалила рішення про затвердження Герба Києва ще у 1995 році, але у ньому містяться тільки описи основних символів столиці. І, незважаючи на те, що образ архангела Михаїла використовується у всій офіційній символіці Києва, досі немає одного, затвердженого, еталонного зображення герба і прапора Києва.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Яким буде новий герб Києва (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути