Ексклюзиви
четвер, 19 березня 2009 18:52

Лисий їжак схожий на картоплину

Автор: фото з сайту www.lenta.ru
  Їжаку щодня роблять масаж. Це корисно для голок
Їжаку щодня роблять масаж. Це корисно для голок

Лисого їжака намагаються вилікувати ветеринари шпиталю для тварин британського міста Ейлсбері. Вони звернулися до фахівців нетрадиційної медицини з проханням допомогти.

Тварину без голок привезли в шпиталь торік у серпні. Їжака прозвали Картоплиною. Він нагадує бульбу, особливо коли згортається в клубок.

Їжакові роблять масаж і щодня змащують шкіру зволожуючим лосьйоном, бо вона пересихає. Учені вірять, що голки можна відновити. Вони знайшли одну під шкірою Картоплини. Випускати лисого їжака в ліс не наважуються. Без голок він стане легкою здобиччю або загине від переохолодження.

У шпиталі Ейлсбері живе приблизно 500 хворих їжаків. Там також лікують борсуків, лисиць і птахів.

— Він міг облисіти від токсичних речовин, — каже 34-річний Сергій Шевченко з кафедри біології лісу Національного університету біоресурсів і природокористування України. — Може, їжак жив біля могильника з ядерними чи хімічними відходами. Зрештою, тварина могла народитися з такою природною аномалією.

Їжаки народжуються голі. Перші м"які голки з"являються за 8 год. після появи на світ. Спочатку вони білі, а потім темнішають. Дорослий їжак має приблизно 5 тис. голок довжиною до 3 см. Упродовж життя частина випадає, виростають нові.

Три роки тому біля шотландського міста Піблс знайшли їжака, у якого випадали  голки. Зоологи пояснили облисіння стресом. Їжак на прізвисько Глен нервував, бо не зміг упасти в зимову сплячку.

Зараз ви читаєте новину «Лисий їжак схожий на картоплину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути