Ексклюзиви
четвер, 19 березня 2009 18:03

Робот-модель вийде на подіум у кімоно

Автор: фото з сайту dailymail.co.uk
  Робот має пропорції середньостатистичної японки — 1,57 метра на зріст і вагою 43 кілограми
Робот має пропорції середньостатистичної японки — 1,57 метра на зріст і вагою 43 кілограми

До тижня моди в Токіо японські інженери презентували модель робота HRP-4C.  Новинка має вигляд привабливої жінки. Винахідники кажуть, що вона з успіхом може працювати топ-моделлю.

У кіборга є 30 моторів по всьому тілу. Це дозволяє HRP-4C вільно рухатися. Ще вісім движків розташовані на обличчі. Завдяки їм робот може імітувати людську міміку.

Кіборг-модель має параметри середньостатистичної японської жінки — 1,57 м на зріст та 43 кг ваги. На тижні моди вона вийде на подіум в традиційному японському кімоно. HRP-4C уміє також балансувати на високих підборах.

— Нас питають, навіщо нам робот-модель, якщо довкола стільки привабливих жінок, — каже один з інженерів Хіроші Кобаяші. — Ми вважаємо, що робота на подіумі для жінки надто обтяжлива і принизлива. Це постійні сварки, стреси й інтриги. Нехай одяг демонструють машини, а носять його люди.

Наприкінці минулого року в Токіо почав діяти сервіс зі створення роботів-двійників. Клієнт надсилає на адресу фірми "Асіма" своє фото. Через три тижні отримує зменшену копію-робота. Машина вміє усміхатися та називати ім"я власника.

— Ви можете залишити його на своєму робочому місці, а самі піти погуляти. Здалеку вас ніхто не розрізнить, — рекламують свою послугу в "Асімі".

Робот-двійник коштує $5 тис. HRP-4C можна придбати за $250 тис.

Зараз ви читаєте новину «Робот-модель вийде на подіум у кімоно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути