вівторок, 17 березня 2009 08:38

"Росія знайшла підхід і до Ющенка" - Гарань

"Росія знайшла підхід і до Ющенка" - Гарань
Після того, як прем"єр Тимошенко поклала край "газовому конфлікту" напочатку 2009 року і висунула ідею попросити у Росії кредит у $5 млрд, її політичні опоненти не втомлюються звинувачувати її у зраді національнихі нтересів в обмін на підтримку Москвою кандидатури прем"єра на майбутніх президентських виборах в Україні.

Проте, як сказав науковий директор Школи політичної аналітики при Києво-Могилянській академії Олексій Гарань, сьогодні у Верховній Раді немає політичних сил, які б не розуміли необхідності співпраці з Росією. А критика Тимошенко є швидше реакцією на перехоплення прем"єром зовнішньополітичної ініціативи, передає "DeutscheWelle".

Зараз Москва розкладає яйця у різні корзини

За його словами, довгий час Партія регіонів позиціонувала себе як єдина сила в Україні, котра виступає за дружбу з Росією і здатна забезпечити позитивну динаміку розвитку україно-російських відносин.

"Але Кремль, очевидно, засвоїв уроки зі своєї поразки за часів "помаранчевої революції", коли він безальтернативно підтримував Віктора Януковича, який програв президентські вибори", - сказав Гарань.

За його словами, "зараз Москва розкладає яйця у різні корзини". І це стосується не тільки "регіоналів" і Тимошенко.

Росія знайшла підхід і до президентської сторони, якщо взяти до уваги відношення Президента до "РосУкрЕнерго". Сам Віктор Ющенко, відзначає експерт, ніколи не був антиросійським політиком. Ще за часів його прем"єрства торговий баланс з Росією виріс на кілька сходинок.

Проблема для України у відносинах з Москвою полягає лише в тому, щоб не поступатися у принципово важливих питаннях і не терпіти очевидні образи, вважає Гарань.

За матеріалами: Ліга.

Зараз ви читаєте новину «"Росія знайшла підхід і до Ющенка" - Гарань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути