Ексклюзиви
понеділок, 09 березня 2009 18:25

Літак з українцями розбився в Уганді через ісламістську диверсію

Літак  з українцями розбився в Уганді через ісламістську диверсію

За даними компанії-власника літака, мова може йти про диверсію активістів ісламістських організацій.

"Аероліфт", компанія-власник літака "Іл-76", що розбився в Уганді, серед можливих причин авіакатастрофи називає диверсію.

Як повідомив російському телеканалу "Вести" представник "Аероліфт", літак "Іл-76", впав в озеро Вікторія через дві хвилини після зльоту з аеропорту Ентеббе (Уганда). За попередніми даними, загинули всі 11 осіб, що знаходилися на борту.

До складу екіпажу входили двоє українців: штурман Євген Король (Київ) і бортінженер Володимир Заволока (Біла Церква) та двоє росіян - командир екіпажу Віктор Коваль (Іваново), другий пілот Олександр Вовченко (Тверь). Також на борту перебували двоє громадян США, один південноафриканець і по двоє високопоставлених військових з Бурунді та Уганди.

Літак впав вночі і тепер знаходиться на дні озера на глибині 26 метрів. Тіла людей не знайдено. За даними джерела в авіакомпанії, характер розташування залишків літака і вантажу дозволяє говорити про диверсію - вибух на борту. Місцеві рибаки-очевидці також свідчать про те, що спочатку бачили вибух, а потім літак звалився у воду.

За даними представника компанії-власника, літак був досить новим і надійним. "Мова може йти про диверсію активістів ісламістських організацій, які підтримують війну в Сомалі, адже літак прямував туди і перевозив високопоставлених військових з миротворчого контингенту Африканського Союзу", - повідомляє телеканал.

Ісламісти, що воюють з центральним урядом Сомалі, часто нападають і на миротворців, зокрема влаштовують теракти. Представник "Аероліфт" навів дані про те, що в аеропорту Ентеббе неодноразово робилися спроби диверсій проти літаків, які виконували рейси до Сомалі в інтересах АС, зокрема, намагалися зіпсувати двигуни. Компанія повідомила родичів членів екіпажу про трагедію, але до тих пір, поки не знайдені тіла, не хоче оголошувати їх загиблими.

Влада Уганди веде розслідування обставин аварії.

За матеріалом Вести

Зараз ви читаєте новину «Літак з українцями розбився в Уганді через ісламістську диверсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути