Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2009 08:08

Путін розповів про нову світову валюту

Путін розповів про нову світову валюту
Голова уряду РФ Володимир Путін спростував чутки про можливу появу нової світової валюти. Знаходячись з робочим візитом в Подольську, під час спілкування з громадянами в центрі зайнятості прем"єр-міністр, відповідаючи на відповідне питання, не підтвердив можливість появи якоїсь нової світової валюти.

"Американська фінансова та політична влада ніколи не піде на те, щоб здати позиції долара, і до останнього за це боротиметься", - сказав Путін. Він нагадав, що за часів Великої депресії на початку XX століття рівень падіння виробництва в США склав 40%, а зараз - близько 2%.

У зв"язку з цим прем"єр висловив упевненість, що в короткостроковій та середньостроковій перспективі американська економіка відновиться. "Тут немає сумнівів", - сказав він. "Що далі відбуватиметься, якщо вони проводитимуть таку неакуратну економічну політику, як вони це робили в попередні роки, ми, звичайно, не знаємо, але в середньостроковій перспективі ніякої трагедії не повинно бути", - сказав Путін.

Рубль обов"язково зміцниться

Прем"єр також заявив, що уряд в змозі утримати співвідношення валют навіть у разі падіння цін на нафту. На його думку, в даний час співвідношення рубля, долара і євро урівноважилося. Кажучи про рубль, Володимир Путін висловив упевненість, що він "не повинен обвалитися" і обов"язково зміцниться.

"ЦБ запевняє, що найближчим часом взагалі не планується жодних змін, і для цього немає передумов", - сказав прем"єр. Він відзначив, що зараз Росія отримує велику кількість іноземної валюти за рахунок продажів по експорту. "Приток іноземної валюти за рахунок експорту врівноважується відтоком тих грошей, які ми використовуємо на закупівлі по імпорту", - пояснив Путін.

"Якщо не буде надалі жодних трагічних змін на зовнішніх ринках, не разових, а тривалих, тоді нічого не відбудеться. Навіть якщо ціна на нафту впаде на короткий час, теж нічого не буде, тому що ми в змозі утримувати це співвідношення за рахунок наявних резервів", - підсумував він.

За матеріалами РБК, Topnews

Зараз ви читаєте новину «Путін розповів про нову світову валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути