Ексклюзиви
середа, 04 березня 2009 18:38

Латвійський проповідник повчає без дозволу

22 лютого проповідник 52-річний Олексій Ледяєв проводив зустріч із вінничанами у приміщенні федерації профспілок. По завершенні вийшов через чорний хід до свого мікроавтобуса й зник. До цього чоловіка мав нагальну справу начальник обласного відділу в справах релігії Ігор Салецький, 39 років.

— Хотіли спіймати, бо його церква "Нове Покоління" не отримала дозволу на проведення зустрічі, — пояснює Салецький. — Ми й самі випадково дізналися. Побачили рекламу на білборді. Перед зустріччю я питав у їх представника, чому не попередили про приїзд Ледяєва. Кажуть, не знали.

Ледяєв — латвійський проповідник-харизмат, засновник церкви "Нове Покоління". Від початку року триває його тур містами України. Побував у Вінниці, Києві, планує відвідати Кривий Ріг, Миколаїв, Харків, Новомосковськ, Дніпропетровськ. У книзі "Новий світовий порядок" переконує, що варто створити загальносвітовий теократичний християнський уряд, віддавати перевагу євангельським християнам у шоу-бізнесі, живописі, спорті й кінематографі. У країнах Євросоюзу, в Росії, Білорусі та Казахстані його проповіді заборонено.

— Через випадок у Вінниці Ледяєву можуть скоротити термін перебування і в Україні, — припускає Салецький. — Я направив відповідні документи про порушення до правоохоронних органів.

Пастор церкви "Нове Покоління" Олексій Шабанов каже, що представники влади не хочуть співпрацювати з ними.

— Ми не тікали від влади, міськвиконком дозвіл нам дав, — пояснює. — А вийшли через чорний хід тому, що забагато людей хотіли поговорити з Ледяєвим.

Послухати проповідь прийшло близько 400 вінничан.

Зараз ви читаєте новину «Латвійський проповідник повчає без дозволу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути