Світлана Борщ, 59 років, із міста Черкаси під час застуди вдихає дим тліючого часникового стрижня. Так вигріває ніздрі.
— Як часник їмо, то стовбурець, на якому тримаються зубчики, не викидаю. Складаю в шухляду. Бува, насморк, то вдихаю, — розповідає жінка.
Світлана запалює часниковий стрижень, він швидко займається. Задуває вогонь. Стрижень повільно тліє й ледь димить. Жінка підносить його до ніздрі, глибоко вдихає дим. Знову запалює й гасить. Процедуру повторює кілька разів на день.
— Вдихати треба, доки не згорить весь стрижень. Після такої інгаляції носа розложує швидко.
Чоловік Світлани 65-річний Тимофій родом із Молдови. Він лікує застуду теплим вином.
200 г червоного сухого вина в каструлі ставить на вогонь. Доводить до кипіння. Гарячий напій наливає в чашку, кладе чотири горошини чорного перцю і чайну ложку цукру. Чашку накриває блюдцем.
— Коли хвилини зо дві настоїться, його треба швидко випити й лягти в ліжко, щоб пропотіти. На ранок будь-яка простуда виходить.
Коментарі