Ексклюзиви
вівторок, 23 грудня 2008 16:21

Черновецький відкрив пам"ятник Ґонґадзе

У понеділок у Києві відкрили пам"ятник Георгію Ґонґадзе й усім загиблим українським журналістам. Його розташували в центрі, у сквері на вул. Великій Васильківській, 115–121.

Монумент відкривали мер столиці Леонід Черновецький, 56 років, та лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз, 63 роки.

Пам"ятник зроблено за проектом вінницького скульптора Юрія Козерацького. Складається він із двох частин. На гранітному п"єдесталі — бронзове семиметрове "дерево життя". На його листочках вигравіювані портрети загиблих журналістів. Посередині замість стовбура отвір у вигляді пера. Перед деревом стоїть чоловік у довгому пальті. Його риси не схожі на Георгія Ґонґадзе.

— Ми орієнтувалися на портрет Ґонґадзе, але не ставили за мету домогтися повної схожості із ним. Головне було — створити образ рішучого й відкритого чоловіка, чиї переконання змінити неможливо, — каже Юрій Козерацький.

Ніхто із родини Георгія Ґонґадзе не прийшов на відкриття монумента. Напередодні мати загиблого Леся Ґонґадзе та його дружина Мирослава рокритикували відкриття пам"ятника. Сказали, цього робити не слід, доки слідство не встановило замовників убивства.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький відкрив пам"ятник Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути