Ексклюзиви
четвер, 11 грудня 2008 18:50

Володимир Вовкогон виховує п"ятеро дітей

Володимир Вовкогон виховує п"ятеро дітей

40-річний Володимир Вовкогон із села Павлівка-1 Тальнівського району Черкащини самотужки виховує п"ятеро дітей. Найстаршим — близнятам Володимиру та Михайлу по 16 років. Найменшій Ганні — п"ять, сину Віталію — 10, Василю — шість.

Невелика хата Вовкогона стоїть недалеко від центру села на вул. Колгоспній. Із веранди виходить Володимир у картатій сорочці та темних брюках:

— Дітей ще немає. Вони в школі. Прийдуть за півгодини, — каже і запрошує до хати. — Сам я із Кіровоградщини. Виріс у селі Піщаний Брід Добровеличківського району. Там школу кінчив. І в армію пішов служити — шофером був у будівельних військах.

Від військкомату чоловіка направили вчитися в училище Новоукраїнська.

— Маю кілька спеціальностей — механік компресорних установок, шофер, токар і зварювальник. 1988 року познайомився із першою дружиною Людмилою. Вона родом із хутора Перемоги. То недалеко від мого рідного села. Зійшлися. По об"яві в селі Довгеньке знайшов роботу. Там у колгосп запрошували шоферів. Тому в грудні 1989-го переїхали сюди і вже Новий рік зустрічали на новому місці. Як колгосп розпався, пішов працювати далекобійником, на КамАЗі їздив. Возив по Україні будматеріали: цемент і шлакоблоки, а в жнива — зерно та буряки.

1992 року в подружжя народилися близнята.

— Мишка назвав я на честь діда. А Люда Володьку на мою честь назвала, — згадує чоловік. — Із першою дружиною прожив п"ять років. Вигнав її, як застав із коханцем. Після того ні разу до дітей не приходила. Чув, ніби живе в тому селі, звідки родом. Хлопців виростив із шестимісячного віку. Ізмалку до сосок не привчав. По сусідству жінка жила  Наталя Кравець, у неї була грудна дитина. Вона і моїх підгодовувала. Люди посовітували купити корову, то вони на тому молоці й зросли.

Діти люблять гречаний суп і картоплю

Синів у школі досі плутають.

— Для мене вони різні: і за характером, і на лиці. Мишко трохи повніший. Вовчик більш м"який характер має, жалісливий такий. Усіх йому шкода. Як на Мишка кричу, то так переживає, наче то на його кричали, — усміхається батько. — Як були малі, то я зліг на цілий місяць, устати не міг. Забрали в лікарню. То я й малих із собою брав, бо ніде було діти. Узагалі самих не лишав їх. Як робив на комбайні, то після школи їх знайомий привозив на поле. А вже вночі додому поверталися. Вони засинали в машині.

Із другою дружиною чоловік познайомився, як гостював у селі Майданець.

— Катерина родом з Уманського району. Спочатку все було нормально. У мене двоє синів, і в неї малий Віталик на руках. Як народилися наші спільні діти Василь та Аня, я усиновив Віталика. Усі діти на моєму прізвищі. Як малій було три місяця, жінка поїхала в Тальне за грошима на дитину. Тоді по вісім тисяч давали, — згадує. — Повернулася, як малій вже півроку було. Я зібрав її документи, речі й випровадив. Де вона зараз, мене навіть не цікавить.


Зі школи приходять діти, вітаються. Батько каже, щоб ішли перевдягатися.

— Хлопці допомагають по господарству. Вова на кухні хазяйнує. Готувати я його навчив. Діти люблять гречаний суп і картоплю. Мишко із меншими хлопцями відповідають за порядок у домі. Найменшенька Аня теж намагається допомогти. Я воду провів у хату, то вона любить посуд мити.

Питаю, чи сваряться між собою хлопці.

— Якщо заводяться, то лиш гляну на них —  бігом миряться, — сміється батько. — Недавно в хаті зробили ремонт — переклеїли обої, підфарбували. Меншим хлопцям купив двоповерхове ліжко. У Ані є своя кімната. Але поки там не спить — прохладно, як газ проведуть, тоді вже. На цьому тижні мають підвести. Спочатку ми жили в іншій хаті, вона почала валитися. Нам виділили іншу. У цій раніше священик жив.

Чоловік працює на сільськогосподарському підприємстві "Лідер" начальником нічної зміни.

— Як іду на роботу, то старших за головних лишаю, — обіймає доньку. Дівчинка вмикає гру на мобільному. Каже, що вміє грати.

У селі чоловіка хвалять: роботящий, дітей глядить. Ніколи не нарікає, що йому важко. Додають, що Вовкогон має золоті руки. Він і зварювальник хороший, і токар. Односельці часто йому замовляють щось зробити: електротерку, січкарку чи електромлин.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Вовкогон виховує п"ятеро дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути