Ексклюзиви
вівторок, 09 грудня 2008 16:52

Cвященика обрали cільським головою

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Секретар Чорнолізької сільської ради Ганна Терновецька знайомить новообраного голову Григорія П’ятничука з документами
Секретар Чорнолізької сільської ради Ганна Терновецька знайомить новообраного голову Григорія П’ятничука з документами

У селі Чорнолізці Тисменицького району на Івано-Франківщині сільським головою обрали священика 35-річного Григорія П"ятничука. Він на виборах обійшов чотирьох кандидатів. Свої обов"язки голова почне виконувати 15 грудня, після затвердження на місцевій сесії.

У четвер зранку Григорія П"ятничука на роботі немає.

— Нині свято Введення, а ще казав, похорон у нього, — пояснює секретар Чорнолізької сільради 49-річна Ганна Терновецька. — Він ще не приступив до обов"язків голови, мусить із парафіянами своїми розрахуватися.

Отець повертається на роботу по обіді, заходить до кабінету.

— Отак, якби не отець Григорій став головою, то й не чув би про нас ніхто, — жартує з порогу. Роздягається. — Та ні, насправді нема нічого дивного, що переміг священик. У Чорнолізцях 45 отців. Ми такі самі люди, як інші: працюємо на полі, балотуємося на виборах.

Вибори призначили, бо в червні цього року помер попередній голова Михайло Фицик. Висувалося п"ять кандидатів. Крім священика, ще дві жінки, які займаються підприємництвом, місцевий депутат райради та тимчасово безробітний. За отця Григорія голоси віддали 439 осіб із 1302, які прийшли на вибори. П"ятничук переміг із різницею у 74 голоси.

Передвиборна програма священика нічим з-поміж інших не вирізнялася. Чоловік не розповсюджував агітаційних листівок.

— Він на зустрічі з людьми пояснив, чого в селі немає і що обов"язково треба зробити. Йому повірили, — говорить секретар.

— Та ні, Ганно Василівно, я інше чув поміж людей, — перебиває отець. — Вони кажуть: прийде священик, то як нічого не зробить доброго, то принаймні не нашкодить, — сміється.

Новообраний голова планує полагодити дороги. Наступного року Чорнолізці святкуватимуть ювілей — 620 років. Доти в селі побудують капличку Божої Матері біля школи, упорядкують кладовище і, можливо, відкриють дитячий садок.

Отець Григорій має дружину і двох дітей. Крім духовної семінарії, він закінчив факультет журналістики Львівського національного університету. Каже, все життя йому допомагав Бог. На виборах — також.

— Чого би я інакше переміг? То тільки Божа рука мене спровадила, адже я — не наймудріший серед інших кандидатів і програми у нас були майже одинакові, — розмірковує отець.

— Люди його обрали тому, що втомилися від політики, від чвар. Вони хочуть не так якихось радикальних дій, як людського керівника. Щоб їх підтримав морально, порадив, заспокоїв. Тому пішли за священиком, — переконана Катерина Дем"яник, 47 років, військовий обліковець сільради Чорнолізців.

У селі Живачів Тлумацького району, де священик майже 14 років мав парафію, жаліють за панотцем.

— Він у нас такий хороший! Усе для людей. Не купував собі машини, як інші, а будував у селі храм, — розказує про отця жителька Живачева Галина Добролюда, 48 років. — Шкода, що він іде, мусимо шукати нового ксьондза, а так до отця Григорія привикли.

За два роки П"ятничук планує повторно балотуватися на посаду. Нині він залишається почесним отцем. Має право відправляти у храмах служби, проводити сповідь, вінчати й хоронити людей.

Зараз ви читаєте новину «Cвященика обрали cільським головою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути