четвер, 11 вересня 2008 21:15

Тарас Постніков зіграв молодого митрополита Шептицького

  Кадр із фільму ”Владика Андрей”. Молодого Шептицького грає вінничанин Тарас Постніков
Кадр із фільму ”Владика Андрей”. Молодого Шептицького грає вінничанин Тарас Постніков

У кінотеатрах Вінниці демонструють історичну драму "Владика Андрей" про життя митрополита греко-католицької церкви Андрія Шептицького. Головного героя зіграв вінничанин 32-річний Тарас Постніков. Його батьки, Людмила та Володимир Постнікови, працюють в обласному драмтеатрі ім. Садовського.

Зйомки проходили у Ватикані, Криму та на Прикарпатті.

— Тарасу дістався найскладніший момент життя Андрія Шептицького, — показує рекламну афішу фільму Володимир Постніков. — Він повинен показати, як у головному героєві бореться бажання продовжувати військову кар"єру та бажання стати священиком. Як на мене, зіграв цю внутрішню боротьбу чудово. Не знаю, чи зміг би я це зробити краще.

Із дитинства актор їздив із батьками на гастролі.

— Після дев"ятого класу Тарас раптом вирішив поступати в музучилище, — розводить руками Володимир Постніков. — Ми були здивовані, але не заперечували. А коли закінчив, надумав іти в актори. Ми з дружиною на той час вирішили, що краще йому бути музикантом. Акторська професія важка і неприбуткова. У радянські часи менше актора отримував тільки двірник. Та забороняти дорослому хлопцю не будеш.

На третьому курсі академії ім. Франка Тарас зіграв головну роль у фільмі "Тупик" Григорія Кохана. Співав у гурті "Ніч на Різдво", який потім перейменували на "Екс-президенти".

— Син любить історію, — веде далі Володимир Михайлович. — Він настільки добре знає оповіді про козаків, що навіть підказав цікаві історичні факти Анатолію Хостікоєву, і той поставив на їх основі виставу "Задунаєць за порогом". У ній Тарас на кобзі грає вживу.

У Постнікових є менший син 28-річний Богдан.

— Він захотів стати музикантом, — говорить актор. — Зараз грає на скрипці у вінницькому муніципальному оркестрі "Арката".

Фільм буде в прокаті до 17 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Постніков зіграв молодого митрополита Шептицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути