понеділок, 14 липня 2008 17:56

Селищний голова Нових Санжар Андрій Река на скутері збирав сміття

Автор: фото: Антон ЄФІМЕНКО
  Селищний голова Нових Санжар Андрій Река (по центру) вирушає на скутері разом з молоддю збирати сміття по райцентру. На голови одягли пов’язки ”Я люблю Нові Санжари”
Селищний голова Нових Санжар Андрій Река (по центру) вирушає на скутері разом з молоддю збирати сміття по райцентру. На голови одягли пов’язки ”Я люблю Нові Санжари”

У п"ятницю голова селищної ради Нових Санжар Андрій Река, 54 роки, запросив місцеву молодь на скутерах об"їхати райцентр. Учасники акції збирали сміття у великі поліетиленові пакети. Пропонували власні ідеї для покращення благоустрою селища.

Увечері до селищної ради приїжджає 60 осіб. Тут їх реєструють. По тому проводять жеребкування. Кожен витягує з коробки одну цукерку.

— Ділимося на чотири групи, — кричить Река. — Для цього дістаємо цукерки. У коробці цукерки в обгортках чотирьох кольорів.

У кожній групі — по 15 учасників. Усім роздають пов"язки із написом "Я люблю Нові Санжари". Андрій Река, решта хлопців та дівчат пов"язують їх на голови.

— Не здумайте поїсти цукерки, — сідаючи на скутер, говорить селищний голова. — За кожну цукерку видамо талон. Потім зможете в селищній раді одержати по два літри бензину.

Река рушає першим у своїй групі. За ним — хлопці та кілька дівчат. Спочатку їдуть до місцевого парку. Об"їжджають центр. Зупиняються біля кожного бару та кафе. Піднімають обгортки, недопалки та складають у пакети.

— Їдьмо вулицями, — кличе всіх селищний голова.

На вулицях скутеристи зупиняються біля дворів, поряд із якими є сміття або нескошена трава. Голосно сигналять. Господарі на подвір"я не виходять.

— Хай подумають та приберуть, — перемовляються хлопці між собою.

За годину чотири групи на скутерах об"їжджають увесь райцентр. Коли знову збираються біля селищної ради — починається злива. Ніхто не їде додому. Усі перебираються до каплиці Вiри, Надiї й Любовi та їхньої матерi Софiї на околиці Санжар. Звідти їдуть до місцевого заказника "Вовчі гори".

— Радий, що не злякалися дощу, — хвалить молодь Андрій Река. — До Дня незалежності повторимо наш екологічний марафон. Думаю, приїде ще більше учасників. А ти, що ото робиш, — звертається до хлопця, який кинув під ноги недопалок.

Река піднімає його та демонстративно заносить до урни. Хлопець червоніє. Ховається за спини скутеристів.

Торік Новим Санжарам Кабінет Міністрів України присудив перше місце з благоустрою та чистоти.

У райцентрі на 10 тис. жителів установлено 250 урн. Новими Санжарами їздить чотири триколісних велосипеди з ящиками, до яких двірники збирають сміття. До великих свят у селищі проходять загальні суботники, на які виходять усі місцеві жителі.

Після акції на скутерах для молоді у великому казані варять кашу з м"ясом. Її запивають чаєм. Спиртного немає.

Зараз ви читаєте новину «Селищний голова Нових Санжар Андрій Река на скутері збирав сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути