Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 20:41

У Козятині знімали "Смерть шпигунам-2"

Автор: фото: Тетяна ЧУДНОВЕЦЬ
  Вокзал для зйомок продовження серіалу ”Смерть шпигунам” шукали по всій Україні. Козятинський підійшов найкраще за архітектурою та відсутністю ремонту
Вокзал для зйомок продовження серіалу ”Смерть шпигунам” шукали по всій Україні. Козятинський підійшов найкраще за архітектурою та відсутністю ремонту

17 травня до Козятина прибула знімальна група російсько-української кіностудії "Стар Медіа". Місцевий вокзал готували для зйомок фільму "Смерть шпигунам-2". Першу його частину показували на каналі "1+1" торік у травні. Деякі сцени знімали в селі Печера Тульчинського району. Тоді до Вінниці приїжджав російський актор Валерій Золотухін.

Перед нинішніми зйомками в Козятині розклеїли оголошення із запрошенням узяти участь у масовці. За повний робочий день обіцяли гарячий обід та 75 грн. Два дні готували декорації в касовому залі, ресторані "Імператор" та на Шепетівській платформі. Їх "перенесли" у 1944 рік.

— Місце подій у фільмі відбувається у Криму, Сімферополі, — розповідає другий режисер картини Світлана Осадча. — Вокзал для зйомок шукали по всій Україні. Козятинський підійшов найкраще — архітектура, відсутність ремонту.

Головну роль у 8-серійній стрічці грає російський актор 30-річний Денис Нікіфоров, що знімався у фільмі "Бій із тінню". За сценарієм публіциста Марка Греся, черговою справою для радянської контррозвідки займається спецуповноважений із Центру — майор Рощин (Денис Нікіфоров). Він намагається зірвати секретну операцію німців "Хаджи-Гирей". Її мета — не допустити переговорів великої трійки союзників — Сталіна, Черчилля та Рузвельта.

Із дев"ятої ранку до 12.00 на Привокзальній площі учасників масовки одягали як солдат, моряків, пасажирів вокзалу та гримували. Видавали зброю.

Офіцерів зіграли міліціонери лінійного відділу міліції станції Козятин. Вони підтягнуті, коротко стрижені, з військовою виправкою. У масовці грали дві дівчинки та три хлопчики. Вибирали худих, бо режисер сказав: "У 44-му не було товстих". У гримерках стригли чоловіків, волосся жінок заплітали в косички та робили бабети.

На майданчик приїхали російські актори: Денис Нікіфоров, Валерій Афанасьєв та Віктор Цекало — брат артиста Олександра Цекала. Режисер розставляє масовку по місцях. Пояснює, що робити й куди йти. Актори ніжаться під сонцем, п"ють кока-колу.

Козятинських учасників зйомок завели до ресторану. Його прикрасили картинами та гаслами з іменем Сталіна. Частину "пасажирів" із чемоданами, корзинами та мішками вивели на Шепетівську платформу. "Солдатів" посадили у вагони, які тягнув паровоз. Там же ходив "морський патруль". Дітям дали "мамку" в чорній хустці.

Знімали чотири сцени: зустрічі генерала, його обід у ресторані, касовий зал та раритетні автівки на Привокзальній площі.

Найбільше часу пішло на сцену зустрічі генерала. П"ять разів паровоз виїжджав на першу колію Шепетівської платформи, солдати зістрибували з вагона та крокували до вокзалу, пасажири з дітьми та чемоданами виходили з вагонів.

Зйомки завершилися близько сьомої вечора. Зморені актори здавали реквізит та одяг і йшли до ресторану за винагородою. Денис Нікіфоров та Віктор Цекало роздавали автографи та позували перед фотокамерами шанувальників. Зірку фільму "Бій із тінню" мало не задушили. Від прихильників Денис заховався в одній із гримерок-автівок "Стар Медіа".

Зараз ви читаєте новину «У Козятині знімали "Смерть шпигунам-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути