пʼятниця, 23 травня 2008 07:08

Володимир Савчук убив адміністратора залу гральних автоматів

У селі Вербовець Косівського району Івано-Франківській області 15 травня поховали 41-річну Оксану Андрусяк. Жінка працювала техніком-адміністратором у залі гральних автоматів. Її задушив клієнт.

— Яка хороша людина була, — зітхає сільський голова Вербовця Іван Павлюк. — Родина з достатком, звели добротний будинок. Оксана дітей любила, усе передачі їм передавала, як пішли вчитися.

— А які торти пекла, — додає сусідка Ольга. — Підмагала на весіллях та проводах, нікому не відмовляла.

Оксана — сирота. За фахом була кухарем-технологом. Працювала в ресторанах "Гражда", "Косівчанка". Її 44-річний чоловік Петро — таксист служби "Вояж", 20-річна донька Алла навчається на третьому курсі Івано-Франківського національного університету нафти й газу, на рік молодша Уляна — студентка Чернівецького університету ім. Юрія Федьковича.

Останній рік Андрусяк працювала техніком-адміністратором у залі гральних автоматів "Ігросвіт" на вул. Незалежності в Косові. Додому діставалася з чоловіком.

— Люди питали, чи не страшно працювати, — згадує Павлюк. — А вона сміялася. Казала, що має таку кнопку, як натисне — приїжджає охорона.

Володимир Савчук, 31 рік, із Косова. Із дружиною виховували 10-річного сина. Їздив на заробітки до Києва, підробляв будівельником. У періоди, коли був удома, в"язав із дружиною вінки й кошики з гілок хвої. Жили з виторгу.

Гральними автоматами Володимир захопився у столиці. Ходив до залу, як тільки з"являлася можливість. Частіше програвав, однак звичку не кидав. Брав кредит у банках, напозичав 9 тис. грн.

Вісім місяців тому Володимир занедужав, мав проблеми з травленням. Кинув пити, рідше їздив на заробітки. Частіше його бачили в залі гральних автоматів. Після травневих свят виграв 1,3 тис. грн. Забирати прийшов 12 травня. Планував погасити частину кредиту. Коли отримав, вирішив випробувати вдачу ще раз.

Виграш витрачав до вечора. Опівночі в кишені залишалося кілька десятків гривень. Чоловік був у розпачі. Купив дві "четвертушки" горілки, закусив двома бананами, швидко захмелів.

"Ігросвіт" того дня обслуговувала Оксана Андрусяк. Близько другої ночі витягувала виручку. Савчук був єдиним відвідувачем. Побачив гроші і напав на адміністраторку ззаду. Душив, кілька разів вибігав надвір подивитися, чи нікого немає.

Володимир забрав 1 тис. 450 грн. На таксі поїхав додому, однак заснути не міг. Переживав, що адміністраторка жива. Після четвертої повернувся до "Ігросвіту". Разом із водієм викликали міліцію.

— Ми їх не відпустили, опитували, — зізнається 34-річний Ярослав Палчинський із Косівського райвідділу міліції. — Чоловік не міг пояснити, куди подів виграні 1300 гривень, плутався. Згодом зізнався. Якби його відпустили, то потім важче було би затримати і довести причетність.

Косівчанин пояснив, що таксі користувався для алібі. Шкодував, що не поїхав додому. Украдені 1 тис. 450 грн міліціонери витягли з його кросівок.

Володимир чекає на вирок у слідчому ізоляторі Івано-Франківська. Йому загрожує довічне ув"язнення.

З початку року в Україні вбили чотирьох працівників залів гральних автоматів. 5 березня в Херсоні загинув оператор, 23 березня у Харкові — адміністратор. 10 травня у місті Шахтарське Донецької області двоє чоловіків убили працівницю грального закладу за те, що відмовила позичити гроші для продовження гри.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Савчук убив адміністратора залу гральних автоматів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути