Ексклюзиви
субота, 23 лютого 2008 07:08

На Закарпатті пройде міжнародне свято вина

7 та 8 березня в місті Берегове на Закарпатті відбудеться VIII Міжнародний фестиваль вина. Цього року на виставку-продаж мають приїхати близько 50 виноробів. Місцеві виноградарі чекають і на колег із сусідньої Угорщини.

— Торік було майже 70 наметів з вином, — каже приватний винороб, член Винного Ордену Святого Венцела 57-річний Карло Шош. — Приїхали як великі приватники, так і дрібні продавці. Можна було спробувати до сотні сортів вина.

Щороку до складу журі фестивалю запрошують відомих угорських дегустаторів. Проведуть виставку-продаж обладнання для виробництва напою.

— Плануємо влаштувати й розіграш лотереї, фотовиставку, концерт, присвячений вину, — веде далі Шош. — На другий день прийматимемо в ряди Винного Ордену Святого Венцела нових членів.

Із 2000-го традиційно щороку в Береговому проводять Міжнародний фестиваль вина, який присвячений 8 Березню. Свято триває два дні на центральній площі міста. Винороби пропонують напої торішнього врожаю.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті пройде міжнародне свято вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути