Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 16:04

Катя Бужинська прийшла на бал із "бютівцем" Барвіненком (ФОТО)

У столичній мерії на Стрітення відбувся бал-маскарад "Карнавалія". Квитки коштували від $50 до $200. Організував забаву фонд "Мистецька скарбниця". Його президент Тетяна Логуш пообіцяла частину зібраних коштів від благодійного аукціону передати на книговидання, решту — в дитбудинки Києва.

О 18.00 на сходах мерії хлопець у смушковій шапці й у чорному пальті, підперезаний кольоровим паском, поправляє червону доріжку. Ще двоє запалюють  факели. Хлопці розмахують вогнем, один зі смолоскипів падає поруч із доріжкою.

— Ви що, дурні? — кричить їхній товариш. — Ще тут пожежу наробіть. Я думав, ви дорослі, того вас і вибрав. А ви олухи, все розкажу меру.

Із-за дверей визирає ведуча балу актриса Ольга Сумська, 41 рік. Запитує, що сталося. Не дочекавшись відповіді, зникає. Доріжкою швидко піднімається діджей Паша (президент "Гала-радіо" Павло Шилько). Він розповідає, що вестиме англомовну частину вечора. Скаржиться, що змерз, прикриває вуха долонями.

О 19.00 біля будівлі паркуються кількадесят іномарок. Поруч із машинами стоять 50-річні вчителі Антон Дмитрієнко та Сергій Жданов. Жданов запитує в друга, що тут відбувається.

— А ти шо, не бачиш — наш пан гуляють, — відказує Дмитрієнко. Чоловіки сміються й відходять убік.

На другому поверсі гостей зустрічають королі та королеви на ходулях. До їхніх карнавальних костюмів на поясах прив"язане дерев"яне коло, на якому стоять келихи з шампанським та вином. Біля вікна — столи зі стравами від ресторану "Трипілля". Дівчина у срібній масці пригощає хлібом-салом та спиртовою настоянкою з журавлини. Навколо товчеться багато гостей. Підходять 30-річний стоматолог Андрій Млин та директор приватного лікарського кабінету 43-річний австрієць Арнольд Міллер. Млин гучно командує:

— Друзья, поделитесь салом с австрийским другом.

Міллеру передають бутерброд та спиртову настоянку, він жує та вихваляє українську кухню.

Співачка Камалія бере попідруки стоматолога й пошепки цікавиться, скільки у їхній клініці коштує відбілити зуби. Пояснює, що це не для неї, а для подруги. Млин не називає суму, дістає візитівку й теж пошепки розповідає, що в них інкрустують зуби діамантами. Дантист просить дати йому ще один бутерброд із салом.

На столику стоять індійські ласощі — лату.

— Аби скуштувати, потрібно відповісти на запитання про Індію, — попереджає письменників Андрія Кокотюху та Юрія Покальчука дівчина у сріблястій масці . Кокотюха дістає з її капелюха папірець і читає:

— Що таке Камасутра? — захоплено вигукує. — Це ж еротичний трактат! Дівчино, не треба ласощів, давай ще свої запитання.

Тетяна Логуш помічає індійського бізнесмена 42-річного Шувра Чакраборті з дружиною Мітою, 36 років. Захоплено оглядає Мітине блакитне з золотими розводами сарі. Каже, що воно супер.

— В Індії це звичний одяг, — ніяковіє Міта. — Його вдягає і домогосподарка, і мама, яка йде до школи по сина, і жінка, яка працює. Коли ми з чоловіком десять років тому приїхали в Україну, було незвично носити європейський одяг. А тепер одягаю спідниці й навіть брюки.

Меценатка цікавиться, чому жінка не взяла на свято сина.

— О, Тукан іще малий, тільки в шостий клас перейшов, — махає рукою Міта. — До того ж у нього складне завдання з української мови. Він дуже старанно її вчить перед дзеркалом і мене навчає.

У фойє мерії продають книги українських письменників вартістю від 40 грн та карнавальні маски від 100 грн. Ольга Сумська танцює з діджеєм Пашею. Хвалиться, що тиждень тому разом із чоловіком каталася на гірськолижному курорті в австрійських Альпах.

— Траси там просто супер, — цокотить акторка. — Я каталася на тій, що для продвинутих "чайників", а чоловік — на професійній. Зустріли боксера Володю Вірчіса. Він приїхав, аби навчитися на лижах стояти. Думав найняти інструктора, так мій чоловік його навчив.

Павло ображено перебиває Сумську.

— Олю, ти можеш, хоч поки зі мною танцюєш, не говорити про чоловіка?

В іншому кінці зали Міта Чакраборті скаржиться дружині диригента оркестру "Київ Класік" Людмилі Макаренко, що вона — домогосподарка і ніде не працює. А в Україні заведено, щоб жінка працювала.

Людмила стенає плечима.

— Навіщо воно тобі? Я за радянських часів працювала художником-конструктором на фабриці одягу "Юність". А потім покинула й не шкодую. Я помічник свого чоловіка, і мені цього досить.

Зараз ви читаєте новину «Катя Бужинська прийшла на бал із "бютівцем" Барвіненком (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути