Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2007 17:35

Катерина Садова шість років чекала на освідчення

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Дружина мера Львова Катерина Садова із 3-річним Тадеєм
Дружина мера Львова Катерина Садова із 3-річним Тадеєм

Сім"я мера Львова Андрія Садового має двоярусну трикімнатну квартиру в новобудові на вул. Рудницького, в елітному районі міста. У дворі будинку зупиняється чорна "тойота". Катерина Садова, 33 роки, виходить у чорному пальті до колін, несе два дитячі наплечники. За їх ручки тримаються 5-річний Іван і Тадей, 3 роки.

— Водила дітей на танці, — каже жінка. — У садок віддавати не хочу, бо ми звикли разом. Вранці ходили у творчу майстерню "Віра і світло" для неповносправних людей. Вони обділені здоров"ям, та вміють сильно любити. Серед них мені й дітям затишно.

Найменший син Садових Михайлик, якому рік і сім місяців, чекає на маму вдома. Із ним 31-річна няня Марійка та матір Катерини Марія Михайлівна, 59 років.

— Мамо, ви сьогодні вдягли Івана в заштопані колготи, — говорить із порога Катерина. — Він у них танцював.

— Так то ж круто, — сміється Марія Михайлівна і цілує онуків.

— Мама живе у нас тиждень, а на вихідних їде до тата, — веде далі Катерина. — Без неї я би не впоралася. Вона їсти готує, дітей глядить. Тато Андрія теж помагає — водить хлопців на прогулянки. Ми на його честь назвали Івана. Він народився в той самий день, що й дідо.

У дитячому кутку під сходами багато іграшок, гойдалка. Стіни обмальовані фломастерами.

— Дітей за малюнки не сварять, так вони можуть вільно розвиватися. Коли підростуть, батьки ремонт зроблять, — розповідає няня.

На другому поверсі в Садових дві спальні.

— В одній на великому ліжку спимо ми з Андрієм, між нами — Михайлик, а збоку Тадейко. У другій ночує мама з Іваном. До народження першого сина винаймали квартиру. Там туалет не закривався і голова стирчала в коридор, — сміється господиня.

— Іване, — підвищує голос, — не бий Тадейка!

— А він перший, — кричить Іван.

— Це не робить тобі честі, то ж маленький хлопчик, — іде розбороняти хлопців.

Чоловік допомагає по господарству?

— У будні він пізно з роботи приходить, — жінка сідає на килим біля хлопців. — Зате на вихідних варить вівсяну кашу на молоці.

Катерина Кіт познайомилася з Андрієм Садовим студенткою. На День Львова в Бернардинському дворику їх звів спільний товариш Андрій.

Мамо, ви сьогодні вдягли Івана в заштопані колготи

— Садовий зняв із пальця золотий перстень і каже: "Це тобі", — згадує Катерина. — Я образилася: як це так, незнайомий чоловік золото дарує. Він наполягав: "Як не візьмеш, викину через вікно". Мусила одягти. Запросив мене на танець. Грала швидка музика, і ми крутилися в парі. Потім Андрій пішов на вулицю і не повернувся. Його знудило, — сміється.

Кілька тижнів він не дзвонив. А Катерині бракувало сміливості зробити перший крок.

— В академії мистецтв ми готували живописний проект. Я мусила знайти спонсорів. Товариш, що познайомив нас, порадив попросити грошей в Андрія. Так я знайшла спонсора і собі чоловіка.

Зустрічалися шість років.

— Я телефонувала і випрошувала зустрічі. Мені було байдуже, любить він мене чи ні. Знала, що мушу бачити цю людину. Потім поїхала до Києва. Знайшла роботу в Центрі Сороса. У батьків було сутужно з грішми, мусила сама давати собі раду.

Андрій почав дзвонити до Катерини й наполягати на зустрічах.

— Проводжав мене в Львівському аеропорту, — згадує жінка. — Бачу, мнеться, переступає з ноги на ногу. А тоді говорить: "Катерино, може, нам якось узаконити наші стосунки?" Усередині в мене все перевернулося. "Ну, думаю, нарешті попався. Зараз мамі подзвоню". А йому кажу: "Що ж, я подумаю".

Весілля відгуляли в Італійському дворику в центрі Львова.

Перстень Андрія зберегли?

— У Києві виманили дві циганки. Підійшли на вулиці, коли мені було самотньо. Я зраділа, що є з ким порозмовляти. Розкрутили мене на перстень і все, що було в сумочці.

Катерина Орестівна переконана, що той перстень має магічне значення.

— Коли Андрій віддав його мені, купив собі інший — теж на мізинець. За кілька днів загубив його. Наступного теж десь не стало. Більше каблучок на мізинець не купуємо, бо не тримаються.

А що даруєте чоловікові?

— На день народження з мамою навчили Івана гімну "Ще не вмерла Україна". Іван співав, а гості слухали його стоячи.

1974, 30 вересня — Катерина Кіт народилася у м. Калуш на Прикарпатті в родині начальника колії Калуської залізниці та креслярки конструкторського бюро
1995 — Андрій Садовий подарував Катерині золотий перстень
1997 — закінчила Львівську академію мистецтв
1998–2001 — працювала у Центрі сучасного мистецтва Сороса; директор поліграфічної фірми "Макрос"
2001 — одружилася з Андрієм Садовим, тоді головою правління ВАТ "Південьзахіделектромережбуд"
2002 — з"явився на світ син Іван; за два роки — Тадей; ще за два —  Михайло
2006 — Андрія Садового обрали мером Львова

Зараз ви читаєте новину «Катерина Садова шість років чекала на освідчення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути