Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2007 07:07

Продають найбільший в області палац культури

Палац культури "Дружба народів" продаватимуть з аукціону. Власник — відкрите акціонерне товариство "Азот" — попередив працівників закладу, що їхній останній робочий день — 19 грудня. Стартова ціна об"єкта — 35 млн грн.

У прес-службі "Азоту" кажуть, що утримання палацу — додаткове фінансове навантаження. Гендиректор Андрій Коваль вважає, що підприємство повинно виробляти міндобрива, а не займатися шоу-бізнесом.

Керівництво "Дружби народів" запевнило: заклад перебуває на власному утриманні. Ще й платить "Азоту" щомісяця оренду 5 тис. грн.

— Нас виганяють на вулицю, — кажуть в адміністрації. — Працівники підуть на біржу, а діти невідомо куди. Грошей нам "Азот" не виділяє. Заробляємо на концертах, здаємо приміщення в оренду.

У "Дружбі народів" працює 40 осіб, діє шість гуртків. Відвідують їх близько 500 дітей. Минулого тижня діти з викладачами влаштували акцію протесту біля міськвиконкому.

Мер Черкас 40-річний Сергій Одарич заявив, що звернеться до Фонду державного майна, аби повернути палац в державну власність. Одарич пообіцяв, що не дасть перепрофілювати заклад. Гурткам нададуть інші приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Продають найбільший в області палац культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути