Ексклюзиви
середа, 20 червня 2007 17:19

Тимошенко взяла у виборчий список доньку судді КС

Тимошенко взяла у виборчий список доньку судді КС

Після того як склали депутатські мандати Юлія Тимошенко й інші нардепи з БЮТу, ця парламентська фракція перестала існувати. Однак 15 колишніх "бютівців"-перебіжчиків поновили її. Обрали собі виконуючого обов"язки голови фракції. Тож місце Тимошенко зайняв Микола Замковенко — колишній суддя Печерського райсуду столиці. Саме він 2001 року ухвалив рішення, за яким Тимошенко випустили з в"язниці.

Один із тих, хто увійшов до нової фракції — Сергій Поліщук, 33 роки. На запитання, навіщо було створювати фракцію БЮТ без Тимошенко, він відповідає різко:

— Ми не створювали фракцію. Із фракції вийшла Юлія Тимошенко та інші колеги. Ми не виходили. Відповідно нову фракцію не створювали, вона була. Фракція не може бути ліквідована, коли в ній є мінімум 14 осіб.

Чи для вас це не виглядає трохи комічно, що ви так тримаєтеся за ім"я Тимошенко?

— Фракція ця існує давно. І коли Тимошенко була прем"єр-міністром, то тоді нікому не було смішно, що існує фракція з її ім"ям, бо вона сиділа на посаді прем"єра. А тепер смішно? Якщо говорити про політичну корупцію і сміх, то давайте подивимося на новий список БЮТу. 74-й номер списку є пані Шишкіна, якій 24 роки. Це донька судді Конституційного суду Віктора Шишкіна. От це і є політична корупція!

74-й номер списку БЮТ — донька судді Конституційного суду Віктора Шишкіна

Чи не збираєтеся на позачергових виборах створити свій окремий Блок Юлії Тимошенко?

— Давайте говорити про вибори, коли це буде факт, і крапка, — підвищує голос Поліщук. — Представників у територіальні виборчі комісії, в окружні виборчі комісії подає голова фракції, представлений у парламенті. Тобто Микола Замковенко буде подавати представників до тервиборчкому від БЮТу. Я вважаю хибним рішення Тимошенко, коли вона пішла з парламенту, бо зараз рішення прийматиме Замковенко.

Чому не всі колишні "бютівці", яких виключили з фракції, приєдналися до вашого об"єднання?

— Нас не можна було виключити з фракції, бо депутата можна звільнити лише за власною заявою, яку писала Тимошенко. А я не писав, — зазначає він. — Виходить, що ми їх виключили з фракції, а не вони нас.

Михайло Гладій до нас не приєднався, бо написав заяву і став позафракційним. А щодо групи "Вільних демократів", то вони роблять якийсь політичний проект, який приречений заздалегідь. Вони збираються йти на вибори окремо. Хотів би нагадати панові Данілову, що на минулих виборах ніхто за них не голосував. Їх просто немає і бути не може. Вони в опозиції до всіх політичних сил.

Чия була ідея щодо поновлення фракції БЮТ?

Поліщук кілька секунд мовчить, а тоді говорить:

— Очевидно, що це Олійник, Надоша, Ковтуненко...

Подейкують, що колишніх "бютівців" у парламенті курує віце-прем"єр Андрій Клюєв. Чи має він до цього якесь відношення?

— Андрій Клюєв, керуючи напрямком паливно-енергетичного комплексу, фізично не встигає ще й курувати роботу фракції у Раді.

Але ж саме він займається перебіжчиками з опозиції?

— Перебіжчики — це Тимошенко, Турчинов і далі по списку. Це ті, хто втекли з парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко взяла у виборчий список доньку судді КС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути