середа, 21 лютого 2007 16:32

Помер ректор "Львівської політехніки"

 

59-річний доктор фізико-математичних наук Юрій Рудавський помер у своїй квартирі вночі з середи на четвер. У нього стався серцевий напад. Рудавський працював ректором Національного університету "Львівська політехніка".

— Це шок для всього університету, — каже заступник проректора, директор студентського містечка Володимир Крайовський, 45 років. — Юрію Кириловичу в квітні мало виповнитися 60 років. Він був дуже життєрадісним, добрим господарником. Таких умов, які він забезпечив для наших студентів, немає, мабуть, у жодному вузі України.

Юрій Рудавський народився 10 квітня 1947 року у Львові в родині лікаря. 1970 року з відзнакою закінчив фізичний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка.

Захистив кандидатську та докторську дисертації. 1988-го очолив кафедру вищої математики Львівського політехнічного інституту.

1991 року став ректором. Рудавський був заслуженим діячем науки і техніки України, академіком Інженерної академії наук, почесним доктором Вроцлавської і Шльонської політехнік. Написав 96 праць про статичну механіку та математичне моделювання.

У Юрія Рудавського залишилася дружина Галина Никонівна, 55 років. Вона — офтальмолог. Разом з чоловіком виховали трьох синів.

Зараз ви читаєте новину «Помер ректор "Львівської політехніки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути