Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2007 19:59

Одеська кіностудія зняла найбюджетніший фільм на пострадянському просторі

На Одеській кіностудії знятий наймасштабніший та найбюджетніший за останні 25 років на пострадянському просторі фільм про Велику вітчизняну війну – "Двоє і війна".

Цей фільм – спільний проект Одеської кіностудії та московської кінокомпанії "Синебрідж".

Зйомки проходили в Одеській області та в Криму. У масовці діяло до півтисячі людей.

У фільмі показано не тільки бойові дії перших років Великої вітчизняної. У основі сюжету – вічні людські почуття: хоробрість і боягузтво, мужність і відвага, зрада й любов.

Постановку фільму здійснили режисери Віталій Воробйов ("Неслужбове завдання" (2003 р.), "Вибух удосвіта" (2004 р.), "Під зливою куль" (2005 р.) і Євген Звєздаков (серіал "Кавалери ордена Морської зірки", кінофільм "Невірність"). Сценарист – Сергій Сергєєв.

У головних ролях: Микита Зверєв (телесеріал "Журналіст"), Тетяна Арнгольц ("Кавалери ордена Морської Зірки"), Борис Щербаков, Василь Яковець, Георгій Делієв.

"Двоє і війна" – воєнна драма. У центрі подій – молоді артилеристи, які в перші дні війни опиняються під обстрілом, двічі потрапляють у полон і двічі тікають з полону. Подальші події кінокартини відбуваються вже в 1942–1943 роках. Офіцер потрапляє під бомбардування і розшукує сім"ю старого солдата, який помер у нього на руках. Розгортається історія кохання з донькою цього чоловіка. І ось тут відбувається несподіваний поворот у долях героїв, який перевернув усе їхнє життя.

Прем"єра картини планується на весну 2007 року в кінотеатрах України і Росії. Перший показ пройде в Одесі – він буде приурочений до дня звільнення міста.

У квітні цього ж року на Одеській кіностудії стартують зйомки продовження цієї кінострічки. Фільм під робочою назвою "Сапери" зніме актор і режисер Борис Щербаков. Він також зіграє одну з головних ролей, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Одеська кіностудія зняла найбюджетніший фільм на пострадянському просторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі