неділя, 26 листопада 2006 18:41

Хінкулова описала кохання із транссексуалом

Перший роман "36 пісень про життя" Катерини Хінкулової, 33 роки, вийшов у серії "Майбутні класики" видавництва "Зелений пес". Презентація відбулася минулої п"ятниці у столичній кав"ярні "Бабуїн".

— Це перший зразок сучасної дорослої літератури, — каже видавець Дмитро Капранов, 39 років. — Без агітації і надриву. Без дрібної філософії та юнацьких прищів. Просто життя і кохання.

У книжці йдеться про двох подруг-українок, які поїхали до британської столиці — Лондона. В одному з епізодів героїня гуляє з маленьким сином Боліком. На лондонському мосту зустрічає жінку в білій перуці із нафарбованими губами. І кохається з нею на очах у дитини. Потім ця жінка виявилася чоловіком — транссексуалом. "Ми кохалися, — із захопленням каже героїня, — як кролики, як жаби чи гусінь, а може, метелики".

У деяких моментах можна простежити біографію самої авторки. Катерина — теж українка. Прописана в Оболонському районі Києва, але зараз живе у Лондоні. Щоправда, має не сина, а доньку Сашу, 6 років.

У книжці 36 окремих розділів. Для кожного авторка рекомендує певну мелодію. У примітці N10 Хінкулова наголошує: "Тут до місця найбільше підходить "ТНМК" "Зроби мені хіп, зроби мені хоп", пісня про секс". Хоча самі музиканти називають цей твір піснею про Україну.

— Катя переслала мені книжку по Інтернету, — каже вокаліст "ТНМК" Фоззі, 33 роки. — Я її просто ковтав. Сидів перед монітором комп"ютера цілу добу. Книжка Хінкулової мені чимось схожа на твори єврея Ефраїма Севели та грузинського письменника Фазіля Іскандера.

У книгарнях "36 пісень про життя" у твердій палітурці коштують 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «Хінкулова описала кохання із транссексуалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути