Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2006 18:45

"Степові відьми" зібрали гроші для сиріт

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  У львівському кафе ”Лялька” танцюють пластунки з куреня ”Степові відьми”
У львівському кафе ”Лялька” танцюють пластунки з куреня ”Степові відьми”

У львівському клубі-кафе "Лялька" провели костюмовану вечірку "Відьомська ніч". Курінь скаутської організації "Пласт" влаштував її з благодійною метою. Зібрані кошти передадуть на закупівлю канцелярських товарів для сиротинця "Рідний дім", що в селі Корналовичах Самбірського району Львівської області.

— Кожен може придбати "відьму", яка йому сподобалася, — каже зі сцени Наталя Масяк, 20 років. — Але за умови, що виконає всі бажання публіки.

20-річну Марічку Олійник, головну "відьму" куреня "Степові відьми", купив за 200 бажань Ярема Дух, 20 років. Публіка змусила хлопця виконати пісню Василя Васильціва "Сушений кальмар".

— Кальмар, сушений кальмар... — співав Ярема, вдаючи кальмара і сідаючи на шпагат. Вечір хлопець провів зі своєю "відьмою".

— Наш курінь створений 1963 року в Австралії, — намагається перекричати гучну музику Наталя Масяк. — До 1991 року в Україні "Пласт" був заборонений як націоналістична організація. Рік тому "Степові відьми" відродилися у Львові. У курені вісім пластунок. Приєднатися до нас можуть хороші дівчата, які мають  бажання допомагати людям. В українській міфології відьми — це прості жінки. Ми в чорних платтях, бо приходити у вишитих сорочках на вечірку банально.

Вхід на "Відьомську ніч" коштував 10 грн. Зібралося більше сотні молодих людей. Дівчата одяглися як відьми. Мали провести конкурс на найкращий костюм. Катя Луценко, 21 рік, зізнається, що червону шапочку позичила в сусідки:

— Не розраховувала, що це буде найкращий костюм, — каже. — Просто вечірка відьомська. Я не з куреня — у кафе запросила подруга з "Пласту".

Спершу публіку розважали молоді львівські автори. Далі виступили музичні гурти "Реквієм" зі Львова та "Петро на горі" з Нового Роздолу.

"Степові відьми" показали відеопрезентацію свого куреня. Під музику пісні Ірини Білик "Без назви" на великому екрані демонстрували фото пластунок. Кожну світлину хлопці зустрічали оплесками та вигуками.

Дівчата викрикували гасло "Степових відьом" — "Шару-шарі!"

— Це містичне словосполучення. Конкретного значення воно не має, — пояснює львівська "відьма" Наталя.

Скільки грошей для сиротинця зібрали пластунки, залишилося таємницею.

Зараз ви читаєте новину «"Степові відьми" зібрали гроші для сиріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути