Ексклюзиви
вівторок, 25 липня 2006 18:34

"Мороза купили за 300 мільйонів доларів"

БЮТівець Олег Ляшко, 33 роки, стверджує, що лідерові Соціалістичної партії Олександрові Морозу за вихід із "помаранчевої коаліції" Партія регіонів заплатила. Довести такі звинувачення нардеп може завдяки аудіоплівкам, які він отримав у неділю ввечері. Під час позачергового вечірнього засідання Верховної Ради Ляшко розповів журналістам у кулуарах подробиці бесіди.

На цих плівках нібито записано розмову одного з заступників лідера Партії регіонів Андрія Клюєва, 41 рік, із невідомим москвичем на прізвисько Рубен. Йому "регіонал" зізнається, що купив "холодного", так він називає Мороза, за 300 млн. доларів.

— Рубен запитав у нього, чому так дорого. Клюєв відповів, що це не лише плата за розвал демократичної коаліції. Але й аванс за майбутній імпічмент "прищавого", тобто Віктора Ющенка. Він заявив, що це планується в грудні, — переказував зміст плівки БЮТівець.

"Холодний" за сценарієм "регіоналів" має посісти президентське крісло. А "парус", так Клюєв нібито назвав свого партійного лідера Віктора Януковича, стане прем"єром.

Інформатора Ляшко називати відмовляється — боїться за його безпеку. Лише зізнався, що він — працівник вітчизняних спецслужб.

Колишній керівник СБУ, теперішній депутат фракції БЮТ, Олександр Турчинов запевнив "ГПУ", що ніякого відношення до цього не має.

— Я сам лише сьогодні про це дізнався, — виправдовувався заступник лідерки БЮТ. — Ляшко — колишній журналіст, тому інформаторів у нього вистачає і без мене.

За словами Олега Ляшка, плівки разом із заявою вже відправив до Генеральної прокуратури.

Самі ж "регіонали" заяву політика сприйняли іронічно.

— У нас уже есть пленки Мельниченко. Теперь будут пленки Ляшко, — посміхаючись, сказав заступник лідера Партії регіонів Євген Кушнарьов, 55 років.

Андрій Клюєв наявність будь-яких подібних розмов заперечує, а заяви БЮТ його зовсім не дивують.

Депутати кажуть, що майже в усіх політиків є клички. А у деяких навіть не одна.
— За п"ятнадцять років у політиці Мороза багато як називали. У партії він був і "сивим" і "шефом". Тому кличка "холодний" йому абсолютно підходить. Він завжди "сам себе на уме", — охарактеризував партійного лідера один із соціалістів.
"Регіонали" кажуть, що в Януковича клички "парус" нема. Або ж вона мало кому відома. У фракції його називають "батя". Що ж до президента, то недруги справді називають главу держави "прищавим". В інших випадках на нього кажуть просто "ющ".

Зараз ви читаєте новину «"Мороза купили за 300 мільйонів доларів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути