неділя, 02 липня 2006 12:48

Гриценко: Росія повинна вивести Чорноморський флот із України до 2017 року

В.о. міністра оборони України Анатолій Гриценко переконаний, що Чорноморський флот Російської Федерації має бути виведений з території України до 2017 року. Про це він сказав сьогодні у Севастополі.

- Я вважаю, що період до 2017 року зафіксований (у двосторонніх документах - "ГПУ") і не обговорюється, - сказав Гриценко.

Водночас в.о. міністра підкреслив, що Україна не ініціюватиме виведення російського флоту раніше. На його думку, рішення про прискорення виведення ЧФ може бути ухвалене тільки російською стороною.

- 2017 рік – це крайній термін, який визначено нашим законодавством, - підкреслив Гриценко.

Він нагадав, що підписаний двосторонній договір повинен виконуватися як Росією, так і Україною. За його словами, до цього часу (до 2017 року – "ГПУ") Україна та Росія повинні забезпечити комфортне перебування ЧФ РФ у Криму, дотримуючись українського законодавства.

В.о. міністра зазначив, що, прибуваючи до Севастополя, він постійно орієнтує командування українського флоту на проведення цієї роботи. Гриценко також сказав, що терміни виведення ЧФ завжди нагадуються російській стороні під час зустрічей представників військових відомств двох країн.

- Два флоти повинні існувати безконфліктно, всі питання повинні розв"язуватися в робочому порядку, - сказав він, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко: Росія повинна вивести Чорноморський флот із України до 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути