понеділок, 22 травня 2006 18:42

Українські церкви проти "Коду да Вінчі"

Фільм "Код да Вінчі"отримав порцію критики від українських релігійних конфесій. Фільм вийшов у світовий прокат минулого четверга. Його уже "засвистали" християнські церкви в багатьох країнах світу.

Українська греко-католицька церква називає фільм антирелігійним та антихристиянським, і звинувачує автора в намаганні очорнити Христа.

— Фільм небезпечний тим, що брехня, яка є в ньому, дійде до чималої кількості людей і завдасть великої шкоди тим, у кого немає добрих, правдивих знань, здатності критично оцінювати події для того, щоб відрізнити фантастику від реальності, — йдеться в зверненні УГКЦ до вірних від 19 травня.

Українська православна церква Московського патріархату вважає показ фільму "Код да Вінчі" недопустимим і назвала стрічку "символом кінця сучасного суспільства". Якщо почнуться погроми кінотеатрів, представники церкви стануть на сторону бунтарів.

— Я не здивуюсь, якщо в кінотеатри і плакати з рекламою фільму полетить каміння, — сказав у інтерв"ю журналістам отець Валеріан з УПЦ МП. — Якби запорізькому козаку переповіли зміст книги "Код да Вінчі", той, хто розповідав, навіть не помітив би, як його вбили.

Проти стрічки також виступили представники православної церкви в Росії та Білорусі. У Білорусі фільм "Код да Вінчі" знімають із прокату в понеділок — "у зв"язку з неоднозначною реакцією віруючих".

Зараз ви читаєте новину «Українські церкви проти "Коду да Вінчі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути