Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2009 18:56

НЛО над Чорногорою сфотографувала археологічна експедиція

Автор: фото: Богдан Томенчук
  Над гірським хребтом Чорногора у Карпатах у липні минулого року археологи бачили об’єкт невстановленого походження
Над гірським хребтом Чорногора у Карпатах у липні минулого року археологи бачили об’єкт невстановленого походження

Улітку після липневої повені експедиція Прикарпатського національного університету проводила дослідження у Карпатах. Археологи сходили на Чорногорський хребет.

— Шукали петрогліфи (старовинні написи на камінні. — "ГПУ"). Після повені їх можна було легше розгледіти, — розповідає 58-річний археолог Богдан Томенчук. Він 20 років керує галицькою експедицією. — Дослідження проводили неподалік села Дземброня у Верховинському районі, біля гори Піп Іван, на висоті понад 2 тисячі метрів над рівнем моря. Я мав біля себе звичайний цифровий фотоапарат. Знімав по обіді. Коли переглядав фотографії через два місяці, побачив на одній якийсь об"єкт. Спочатку подумав: може, якась помарка на знімку. Але взявся наближувати, тоді стало добре видно, що це не дефект. На птаха не схоже, на літак — тим більше.

Чоловік проконсультувався з професійними фотографами. Ті пояснили: це не дефект зйомки, бо фотоапарат знімав автоматично, а на інших відбитках такого зображення немає.

Селяни Дземброні говорять, що на Чорногорі часто трапляються паранормальні явища.

— У мене жили хлопці із Дніпропетровська, у гори приїхали на кілька днів, — згадує 67-річна Катерина Кричун. — Із палатками на ночівлю пішли в гори, на другий день навповідатися не могли. Казали: бачили якісь сліди, які появлялися й одразу зникали. А ще розказували про якесь дивне світло в горах, яскравіше від сонця. Воно запалювалося, а потім щезало — і так що п"ять хвилин. Я ніколи так високо в гори сама не ходила. Одного разу пішла — і блуд учепився серед білого дня: йшла й щоразу приходила до того ж дерева. Тільки коли помолилася, одразу відпустило, знайшла свою стежку.

2005-го невідомий літаючий об"єкт сфотографували у Яремчі — тоді над горами зависло щось подовгувате з випуклістю посередині.

Зараз ви читаєте новину «НЛО над Чорногорою сфотографувала археологічна експедиція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути