Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2009 14:29

Проти Сандея Аделаджа порушено кримінальну справу

Проти Сандея Аделаджа порушено кримінальну справу

Міліція порушила кримінальну справу проти пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджі за підозрою в шахрайстві.

Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ Віктор Ільчук.

Він зазначив, що справа порушена за статтею 190 Кримінального кодексу (шахрайство).

Зі слів Ільчука, Аделаджа зараз розглядається як свідок, оскільки протягом 10 днів йому не було пред"явлене обвинувачення.

Він також повідомив, що Аделаджі слідчим була обрана запобіжним заходом підписка про невиїзд.

Кримінальну справу порушено за шахрайство

Відповідаючи на одне з запитань, яке стосувалося обшуку приміщень С.Аделаджі, В.Ільчук поінформував, що під час цих заходів були вилучені деякі документи та вилучені кошти.

"Зараз перевіряємо, що це за кошти, і як вони були отримані ним", - сказав заступник начальника ГСУ.

Крім того, заступник начальника Головного слідчого управління підкреслив, що слідство має у своєму розпорядженні свідчення, у тому числі посадових осіб, про причетність Аделаджі до фінансових махінацій Кіng"s Capital.

У той же час він зауважив, що постанова про порушення стосовно пастора кримінальної справи в суді не оскаржена, а тому не скасована.

Як відомо, мер Києва Леонід Черновецький, який був парафіянином церкви "Посольство Боже", вважає, що її пастор Сандей Аделаджа не причетний до махінацій фінансової групи Кіng"s Capital.

Раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про причетність церкви "Посольство Боже" до діяльності фінансової групи Кіng"s Capital, після чого Аделажда звинуватив Луценка в наклепі про причетність церкви до діяльності цієї фінансової групи.

Луценко наполягає на причетності Аделажда до афери

У заявах постраждалих від діяльності Кіng"s Capital зазначається, що саме С.Аделаджа під час своїх проповідей закликав парафіян вкладати гроші в цю фінансову установу.

Як повідомлялося, 12 листопада 2008 року керівництво компанії Кіng"s Capital заявило про рішення тимчасово припинити виплати клієнтам.

24 листопада столична міліція затримала керівника Кіng"s Capital Олекандра Бандурченка за звинуваченням у шахрайстві з грішми громадян.

2 січня у рамках розслідування кримінальної справи щодо діяльності Кіng"s Capital київська міліція почала обшуки на місцях роботи і помешкання пастора "Посольства Божого" С.Аделаджі.

Українські Новини, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Проти Сандея Аделаджа порушено кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути