пʼятниця, 30 січня 2009 09:50

Україна завершить демонтаж Чорнобильської АЕС до 2065 року

Україна завершить демонтаж Чорнобильської АЕС до 2065 року
Україна завершить демонтаж Чорнобильської АЕС до 2065 р. Про це йдеться в законі про загальнодержавну програму зняття з експлуатації ЧАЕС, підписаному Президентом України Віктором Ющенком.

Підготовчий етап до зняття з експлуатації завершиться не раніше 2013 р. У цей період планується перемістити ядерне паливо з енергоблоків в спеціальне сховище. Остаточне закриття і консервація реакторних установок і найбільш радіаційно-забрудненого устаткування передбачається здійснити до 2022 р. До 2045 р. планується "витримати" реакторні установки для природного зниження радіоактивного випромінювання до прийнятного рівня. Демонтаж устаткування і очищення майданчика для максимального зняття обмежень і регуляторного контролю необхідно завершити до 2065 р.

Загальна сума фінансування робіт за рахунок коштів державного бюджету складає 3 млрд 535,9 млн грн (459 млн дол.), без урахування витрат 2009 р.

Реалізація проектів міжнародної технічної допомоги здійснюється в обсягах і за планами фінансування, які передбачені контрактами, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна завершить демонтаж Чорнобильської АЕС до 2065 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути