Ексклюзиви
четвер, 06 листопада 2008 16:54

Після Обами можуть обрати темношкірого Папу Римського

Після Обами можуть обрати темношкірого Папу Римського

Обрання афро-американця Барака Обами президентом Штатів може посприяти обранню першого темношкірого Папи Римського, вважає архієпископ Атланти Вілтон Даніель Грегорі.

60-річний темношкірий католик нагадав, як колись Папа Бенедикт XVI сам висловив припущення, що обрання афро-американського понтифіка буде гарним сигналом світу про універсальність Церкви.

Архієпископ Грегорі, який у 2001 році став першим афро-америкацем, який очолив Асоціацію церков, сказав, що вибір Обами є великим "кроком вперед для людства, а також свідченням подолання расової дискримінації в США". Як і Обама, він народився в Чикаго.

За словами Грегорі, Папи, починаючи з Джона XXIII та Павла VI, запрошували у Рим прелатів з усього світу, щоб ті зайняли високі позиції в ієрархії Ватікану, що вказує на "інтернаціональний образ церкви, багатої на різноманіття."

Архієпископ допускає, що наступного разу коли кардинали зберуться для обрання нового Папи, вони "у своїй мудрості" можуть обрати Африканського понтифіка.

Папа Бенедикт XVI на цьому тижні привітав Барака Обаму з його "історичною" перемогою і пообіцяв прочитати молитви за нового президента і його народ. Проте промова Бенедикта була особистою, тому її не опублікували, повідомляє The Times.

Зараз ви читаєте новину «Після Обами можуть обрати темношкірого Папу Римського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути