неділя, 27 серпня 2006 17:59

Бездомних псів відстрілюють із пневматики

Із вулиць Рівного прибирають бездомних котів і собак. Гицлі стріляють у тварин із пневматичних рушниць ін"єкційними кулями.

— Набої містять хлорид суксаметонію — сильний паралізуючий засіб. Цей препарат не заборонений, тому закон про захист тварин від жорстокого поводження ми не порушуємо, — запевняє 56-річний Володимир Тимощук, начальник комунального автотранспортного підприємства (КАПТ) з очищення міста. — Коли препарат потрапляє у кров тварини, вона помирає через п"ять хвилин і зовсім не страждає. Щодня до нас звертаються 20–30 городян: просять знешкодити бродячого пса. Менш як десять виїздів на добу не буває.

Зі спеціальної пневматичної рушниці гицлі стріляють навіть із 60 метрів. Одна гвинтівка коштує 3,8 тис. грн — стільки ж щомісяця заробляє кожен із чотирьох працівників КАТП.

Після відстрілу комунальники прибирають трупи тварин. Активність гицлів подобається не всім.

— Убивати бездомних тварин жорстоко, — вважає 62-річна пенсіонерка Аліса Мамчур. — Відстріл треба заборонити. Я не шкодую своєї пенсії, щоби купити для хворих собак їжу, беру до себе додому і лікую.

Спеціального притулку для вуличних псів і котів у Рівному немає.

Зараз ви читаєте новину «Бездомних псів відстрілюють із пневматики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути