Пост ще не активовано
Юрій Луканов
Серйозний журналіст, який часто валяє дурня. Автор чотирьох книжок, десятка сценаріїв документальних фільмів. Пише численні колонки і сатті - так що уже набрид самому собі. А читачам - їм видніше...
31.07.2012
11

Янукович наказав побити адвоката?

Це персонально Віктор Янукович дав вказівку відлупцювати адвоката Олега Веремієнка. Йому настукали по голові менти у Дарницькому райвідділі міліції Києва. Він забезпечував права дівчини, яку забрали з-під приміщення, де відбувався з'їзд Партії регіонів.

Дівчині стало погано, Веремієнко викликав швидку і вимагав від чергового його пропустити лікарів до його клієнтки. Натомість менти втягли його через віконце чергового і побили. Як це відбувалося, ви можете почитати і подивитися відео тут.

Чому саме Віктор Янукович був зацікавлений, щоб Веремієнку "показали його місце"? Річ у тім, що вони перетнулися у справі так званих "запорізьких паламарів". Влітку 2010 року у Свято-Покровському храмі Запоріжжя стався вибух. Загинула літня жінка. Тоді Віктор Янукович з екрана телевізора дав вказівку тодішньому голові СБУ Валерію Хорошковському, тодішньому генпрокурору Олександру Ведмедьку, тодішньому главі МВС Анатолію Могильову якнайшвидше знайти злочинців.

Анатолій Могильов заявив, що за тиждень знайдуть, хоча закон відводить на це два місяці. Через тиждень так само по телевізору доповів, що злочинців знайшли, докази їхньої вини зібрано і незабаром матеріали справи буде передано до суду.

Але пізніше виявилося, що справа ця шита білими нитками. На обвинувачених хочуть просто навісити цей злочин,щоб догодити Януковичу. Бідний суддя не знає, що з нею робити, адже вона просто розвалюється.

А займався захистом одного з обвинувачених якраз Олег Веремієнко. Тобто він Януковичу – як кістка в горлі. Виставляє главу держави балакуном, якому важлива не істина, а піар.

Так чому б йому не звести порахунки з Веремієнком у такий спосіб? Можливо, не в лоб, а, наприклад, сказав: "Вивезти його і чеченцями віддати!" - як колись Кучма про Гонгадзе. А запопадливих виконавців у нас знайдеться скільки завгодно. Той же Могильов. Він хоч формально не головний мент тепер, але руку на пульсі тримає. Чи ви сумніваєтеся?

P.S. У середу, 1 серпня 2012 року, об 11 год. правозахисники, громадські активісти і інші небайдужі громадяни прийдуть пікетувати Генеральну прокуратуру (вул. Різницька, 13/15) і вимагати покарання міліціонерам, які побили адвоката Олега Веремієнка.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі