Під приводом захисту здоров'я українців йде узурпація влади

Така ситуація влаштовує Росію

Із 6 квітня набула чинності заборона Кабінету міністрів на перебування у громадських місцях без маски чи респіратора, без документів, на прогулянки у парках і скверах, на пересування групою більше двох людей. Відповідну постанову уряд ухвалив 2 квітня.

Такі заходи порушують конституційні права українців. Надзвичайний стан не вводили. Все це виглядає як свавілля і волюнтаризм.

Влада показує абсолютне невігластво. Вкидають у ЗМІ псевдоправову аргументацію, за принципом – щоб відчепилися. Прем'єр Шмигаль і урядовці демонструють низьку компетенцію. Це ж не чиєсь одноосібне рішення, воно колективне.

Таке враження, що для керівництва уряду Конституція є книжечкою десь там на полиці.

По-суті, під приводом необхідності захисту здоров'я людей здійснюється узурпація влади. Воно ж не робиться так, що приходить до влади узурпатор і говорить: я узурпую. Робиться під якимось приводом. Він успішно знайшовся – пандемія.

Навіть якщо поглянути на статистику, то підстав для подібних дій влади немає. Пояснення типу превентивні заходи не витримують критики. Дії неадекватні і надмірні. Особливо, коли йде мова про перекриття міжобласного сполучення. Такі дії вписуються у сценарій руйнації України зсередини руками самої влади.

Плутають демократичну модель з монархією

У владі – пройдисвіти, які охоплені жагою цієї влади. Вони плутають демократичну модель з монархією. Їм хочеться поцарювати як у авторитарних і тоталітарних режимах. Ці посадовці, враховуючи президента Зеленського, не розуміють, що таке держава. Не зрозуміли за рік що минув, як працює державний апарат. Виглядають, як збіговисько мавп із гранатами. Звідси аномальні рішення про злиття міністерств, потім їхнє роз'єднання. Президент не розуміє, що парламент – це окрема гілка влади. Практично сформувалася система – ідіократична автократія.

Наслідки дії влади будуть руйнівні. По-суті вона руйнує все, за що береться. Породжує тільки додаткове напруження у суспільстві. Не знає, що робити. Пронизана корупцією – чого варті "плівки" Єрмака. Поводиться ситуативно-хаотично. Хто перший добіг у кабінет на Банковій і переконав – так і роблять.

Російська агресія відійшла кудись на другий план. Це насторожує

Я тільки думаю про те, щоб спрацювали якісь захисні глибинні зсуви в організмі країни, серед суспільства. Тому що Росія не змінила свою агресивну лінію поведінки. З початку року на східному фронті загинуло більше наших воїнів, аніж статистика, яку дає МОЗ по кількості жертв коронавірусу. Але акцент повністю зміщений - російська агресія відійшла кудись на другий план. Це насторожує. Така ситуація дуже влаштовує ворога. Увага суспільства через медіа розвернута у сторону подалання епідемії, неадекватних карантинних заходів. Тим часом Кремль отримує вікно можливостей надати "допомогу". Росія може показати пальцем на цю владу – мовляв некомпетентні і треба допомогти "братньому" українському народу. Тому теперішні дії влади стимулюють російську агресію.

Михайло Гончар, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі