Хто буде після Зеленського?

Проросійський кандидат – це загибель незалежності України або ще одне повстання

Пам'ятаючи про можливості мудрого українського народу вибрати після Ющенка двічі судимого Януковича, я насторожено дивлюся в майбутнє. А тепер уявіть, що завтра Зеленський скаже: "Я втомився, йду, хотів зробити, а мене не зрозуміли". Просто уявіть. І хто після нього? Давайте поговоримо про реальні кандидатури і тих, кого народ бачить такими. Кого сьогодні може запропонувати демократичний проєвропейський фланг?

З діючих політиків це Тимошенко, Порошенко, Вакарчук, Кличко. З цієї когорти треба виключити двох — Порошенка і Вакарчука. Незважаючи на наявність ядерного електорату прихильників у п'ятого президента, не треба забувати про його антирейтинг. Це робить його шанси на перемогу вкрай примарними. А шанси Вакарчука на перемогу після бляклого депутатства і того негативу, який залишить про кандидатів з естради Зеленський, теж не найреальніші. Залишається Тимошенко і Кличко. У яких теж не найкращий баланс з симпатіями і антипатіями в українців. Я знаю, технологічно це можна спробувати відкоригувати, і я розумію, як це робитимуть. Але жоден з них не є поки що абсолютним лідером.

Обіцяти будуть все, як в останній раз

І ось тут з'являється реальна загроза з боку проросійських сил. По-перше, гроші на кампанію вони кинуть просто величезні. По-друге, з ранку до вечора буде з телевізора, YouTube і будь-яких інших ЗМІ литися інформаційний потік про те, що при владі вже були майданні політики і нові дилетанти, але якщо повернути старих і перевірених, то життя перетвориться на мед. Обіцяти будуть все, як в останній раз. Мир з Росією, газ по $25, зарплати по 2000 євро, а комунальні платежі по 100 гривень. І наш мудрий народ, який повірив у кінець епохи бідності і брехні, зробить свій вибір.

Не важливо, хто це буде — Бойко, Медведчук чи якийсь інший проросійський кандидат, але це смерть для всіх наших європейських векторів і повернення в орбіту впливу РФ. А заодно загибель незалежності України або ще одне повстання, підтримане нашими олігархами, які обґрунтовано бояться входження великого російського капіталу на ринок України за адміністративної підтримки керівництва країни. Тому вже зараз важливо, хто буде після Зеленського. З яким порядком денним? З ким зможе об'єднатися? Хто буде в його команді? Це все дуже важливо. Адже наступні вибори будуть протистоянням з Кремлем. Задумайтеся про це.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі