Поки буде можливість щось вкрасти – будуть красти

Ні доріг, ні тротуарів, ні розмітки, ні велодоріжок, ні благоустрою

Їду зранку на роботу. Все місто стоїть. Мости стоять. Південний міст вкотре ремонтують і в місті працює тільки одна смуга. Міст Патона також стоїть - чи то теж через ремонт, чи то через аварію.

Знаєте, врешті-решт вже не так важливо, хто буде президентом країни. І хто буде наступним мером Києва - теж. На тлі гігантської корупції, яка як сифіліс вразила всі сфери наших взаємин з державою - коли не залишилося практично жодної організації, на чолі якої не стояла б якась група перевертнів, що піклується виключно про набивання власних кишень, а зверху, якої не сидів би черговий жлоб із зашкарублою свідомістю - президент, яким би прогресивним він не був - не зробить майже нічого.

Треба міняти департаментами. Відомствами. Міністерствами. Меріями. Адміністраціями. Змінювати саму суть, саму модель управління

Тут справа навіть не в корупції, хоча і в ній в тому числі. Справа в занепаді, паралічі розвитку, невмінні створити нічого нового. Від простого слюсаря в Дарницькому ЖЕКу до мера столиці. Навіть при теоретичному бажанні у кого-небудь з них що-небудь полагодити - всі потуги швидко зійдуть нанівець. Тому що велика частина взагалі не вміє нічого робити. А керівний склад настільки звик красти все підряд, що впадає в кататонічний ступор від думки, що це рано чи пізно може закінчитися.

Тут треба міняти департаментами. Відомствами. Міністерствами. Меріями. Адміністраціями. Змінювати саму суть, саму модель управління. Переходити на зовсім інший формат. Тому що з цим форматом - не вийшло і не вийде ніколи. Цей формат є наш колективний twisted sister - поки буде можливість щось вкрасти - будуть красти. Це як наркоманія, вмовляннями не працює. Кажеш - кивають, відвернувся - гаманець стягнуть.

Кажеш - кивають, відвернувся - гаманець стягнуть

Стоїш у пробці на мосту, який ремонтують кожні 2 місяці, зливаючи величезні бюджети. Усвідомлюєш, що власне така ж картина практично скрізь. Ні доріг, ні тротуарів, ні розмітки, ні велодоріжок, ні благоустрою в принципі. Місто брудне, узбіччя в бичках і пластикових пляшках, уздовж вулиць - забиті контейнери з відкритими кришками. Сміття літає.

Слухаєш по радіо новини про ефектні передвиборні бої двох кандидатів. І розумієш, що напевно цей раз - останній. Більше шансів не буде.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі