Що ж сказав Дональд Трамп американським військовим?

Президент Сполучених Штатів Америки починає формувати власну зовнішньополітичну лінію

У виступі 6 лютого перед командуванням і персоналом бази військово-повітряних сил США Макділл у штаті Флорида президент Дональд Трамп висловив три важливі, варті серйозної уваги тези:

1."Ми зробимо значні фінансові інвестиції у Збройні сили Сполучених Штатів і покажемо усьому світові, що Америка підтримує тих, хто стоїть на захисті свободи".

2. "Ми твердо підтримуємо НАТО. Ми лише просимо, щоб усі члени НАТО у повній мірі робили свої внески в Альянс, що багато з них не роблять. Багато з них навіть не наближаються до виконання своїх зобов'язань, хоча вони мають це робити".

3. "Ми переможемо радикальний ісламістський тероризм і не дозволимо йому укорінитися в нашій країні".

Ізоляціонізм явно не буде основним елементом зовнішньої політики Трампа

І якщо перша теза можливо потребуватиме подальшого роз'яснення, то ставлення нового глави Білого Дому до НАТО й "Ісламської держави" є наразі гранично чітким і однозначним.

Отже, Дональд Трамп поступово починає формувати власну зовнішньополітичну лінію, яка дещо відрізняється від багатьох попередніх прогнозів.

Ця лінія формується за результатами і під впливом консультацій з представниками інших країн та міжнародних організацій. Ще багато чинників залишаються невідомими, але конструкція зовнішньополітичних пріоритетів нової Адміністрації США вже вибудовується. Очевидний висновок: ізоляціонізм у чистому вигляді явно не буде її основним елементом.

Олег Бєлоколос, спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі