Про охоронця Порошенка і безкоштовне житло

Протягом усіх років української незалежності замість одних осіб до влади приходить інші, але практика безоплатної роздачі державної чи комунальної власності залишається незмінною

Побачив інформацію, що охоронцю Порошенка дали квартиру вартістю сотні тисяч доларів. Ну, тобто, по суті, взяли і подарували. Це очевидний абсурд. Хоча, ймовірно, все в межах законодавства та повноважень.

Насправді, це продовження нашого суцільного абсурду з безкоштовною роздачею житла чи землі. Це не просто жахлива радянщина. Це джерело величезної корупції та зловживань. Бо однакових за вартістю квартир і земель не буває. А значить - визначення, хто отримає більший подарунок від центральної чи місцевої влади, відбувається в ручному режимі рішенням якогось високопосадовця чи колегіального органу.

Безкоштовна роздача житла чи землі - це не просто жахлива радянщина. Це джерело величезної корупції та зловживань

Протягом усіх років української незалежності замість одних осіб до влади приходить інші, що в центрі, що на місцях, але практика безоплатної роздачі державної чи комунальної власності залишається незмінною.

Якщо уряд чи місцеві органи хочуть відзначити чиїсь заслуги - правоохоронця, військового, учасника АТО чи ще будь-кого, то це має робитись виключно в грошовій формі. І тоді ця відзначена особа сама вирішить, як використати ці кошти. Вона може купити десь квартиру чи землю, чи землю вже з будинком. Це буде вже вибір цієї людини.

Ну а ту землю чи ті квартири, які уряд та органи місцевого самоврядування хочуть роздати, необхідно продавати на публічних аукціонах. І вже виручені від продажу цього майна кошти мають направлятись на відзначення заслуг тих чи інших достойників.

Якщо держава хоче забезпечити когось службовим житлом, то за жодних обставин воно не може потім приватизовуватись

Якщо держава хоче хабезпечити когось службовим житлом, то за жодних обставин воно не може потім приватизовуватись тими, хто проживає в цих помешканнях. Хочуть купити. Виставте на аукціон, і хай будь-хто заплатять за неї ринкову ціну.

А для військових та правоохоронців має бути задіяна система страхування життя. В разі інвалідності чи загибелі, або після завершення служби вони (чи їх рідні) мають отримувати виплату страхової суми, якої буде достатньо принаймні, щоби зробити перший внесок при придбані квартири чи землі по іпотечному кредиту.

Якщо ж ми не усвідомлюємо, що корупція закладена в цій радянщині, і готові залишати незмінною подібну ганебну практику, то ми лише вкотре обурюватимемось, що тій чи інші особі, наближеній до можновладців, подарували за наш із вами рахунок квартиру чи землю. В той момент коли тисячі, або навіть десятки тисяч інших, достойників такої є подяки від держави не мають.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі