Забрати паспорти у негромадян

Значного поступу у Незалежності додало би забрати українські паспорти і відлучити від голосування усіх, хто не знає історії і кому все одно: українська держава, російська, чи османський халіфат - лиш би було що їсти. У країнах Прибалтики в сумі є 300 тисяч таких "нерезидентів", "негромадян". У нас їх би могло назбиратись кілька мільйонів

Не можна усе звалювати на "москалів", Росію, ворога. Ці - упевнено роблять свою роботу. А в нас ані з приходом незалежності, ані зараз, в роки агресії проти України, так і не було патріотичного виховання. На якому каналі ви бачили патріотично виховну програму? А ще важливіше - яку бачили замість неї: гумор-шоу, кулінарні, реаліті-шоу як вийти заміж? Це наша інформаційна політика у час війни! Ми не вчимо історії і тому не знаємо, як діяти.

Коли у 2000 році Росія насипала дамбу в сторону острова Тузла, туди була відправлена Чернігівська спортрота прикордонної служби. Тобто хлопці без зброї, які гарно виглядають на змаганнях і добре ведуть рукопашні бої. Вони мали стати стіною на березі і не допустити висадки російського десанту. Без зброї. У разі чого - максимум дозволено рукопашний бій! Я говорив з офіцерами, пояснював, що в наших можуть стріляти. А вони просто не розуміли: "Росіяни не будуть! Це ж наші брати! Не будуть!" З островом обійшлося без крові, бо Росія не була ще достатньо сильна. І ось 2013 року вона навіть обіцяла нам позичити мільярди. А наступного року вторгалася на нашу територію.

Але саме Українська Прикордонна Служба пропускала вантажівки зброї на кордоні з Росією. На початках незалежності саме українці віддали їй за газ 80 відсотків флоту, всю тактичну ядерну зброю, продали за копійки заводи. Порізали на металобрухт унікальні станки. А Росія вдало узялася фінансувати руйнівну силу української економіки. Упевнений, що брати Чуркіни отримали гроші і завдання зруйнувати Миколаївський суднобудівний, а потім Львівський автобусний заводи. Але хто їм це продав? Це ж як соромно зараз, коли Харківський відділ освіти закупив для школярів автобуси ПАЗу (Павловського заводу, Росія) і переклеїв значки на українські. Буцімто, наші "Мрія".

У 90-х мені задзвонив один із керівників тодішнього заводу "Кінескоп". Запропонував за 10 тисяч доларів купити три корпуси заводу на Антоновича. Сказав: "Хлопці, беріть, не пожалієте, за пару років станете мільйонерами". Ми засумнівалися у цій пропозиції. А через 3 роки мені призначили зустріч в одній компанії. Її офіс був у підвальному приміщенні цих же будинків колишнього заводу на Антоновича. Поміж справами власник запитав у мене поради: "Як думаєш, купити за 10 тисяч доларів оце підвальне приміщення під офіси, чи 30 квадратних метрів на 5 поверсі." Я тоді втратив мову і він довго мене штурхав, щоб я хоч щось відповів. Кожен з нас бачив щось подібне на своєму місці. І уявіть, якщо це все розграбоване зібрати докупи.

І ворог тут ні до чого. Саме тому наша Незалежність будується дуже маленькими кроками і невідомо, скільки ще буде будуватися. Значного поступу у Незалежності додало би забрати українські паспорти і відлучити від голосування усіх, хто не знає історії і кому все одно: українська держава, російська, чи османський халіфат - лиш би було що їсти. Як біомаса - хай існують, працюють, споживають. У країнах Прибалтики в сумі є 300 тисяч таких "нерезидентів", "негромадян". У нас в одній країні їх би могло назбиратись кілька мільйонів.

Тарас Елейко, спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі