Путінізм здохне. Йому просто не залишиться місця в цивілізованому світі

Цивілізація просто рвоне вперед, потужним технологічним стрибком залишивши мавп-путіністов на узбіччі історії.

Серед європейських консерваторів досить популярні ідеї "путінізму", пише французька газета Le Figaro в статті від 22 травня. На думку видання, успіх президента РФ Володимира Путіна пояснюється тим, що такі політики, як він, відносяться до зниклогоо виду в Європі.

Симпатія до Путіна не може бути безкорисливою за визначенням, - вважає Олександр Сотник в "думці" для "Апострфа". - Вона завжди оплачена з кишень російських платників податків. За останні 16 років ФСБ - спадкоємиця КДБ - розкинула свої щупальця далеко і широко. Підкуп політиків на різних рівнях - звичайна практика пострадянських спецслужб. Європа, якщо і не кишить агентурою, то знаходиться під дуже пильним наглядом. Лобісти путінських інтересів є в різних країнах.

Ми зараз не будемо говорити про "ковбасну еміграцію" - цих міщан, які ностальгують за радянщиною, які приїхали на Захід не за свободою, а за "жратвою". Політики, журналісти, актори, депутати, сенатори - будь-хто, хто ласий на гроші, потрапляє в розпростерті обійми "гебушечки". Кустуріца, Стівен Сігал, навіть Роберт Де Ніро - всі вони, так чи інакше, "засвітилися" в обіймах нашого "сонцеликого Вовочки". Про Депардьє можна навіть не згадувати: його ім'я наші пропагандисти потріпали по повній програмі. Навіть квартиру в Грозному подарували. Правда, потім Жерар раптово і неприємно протверезів, продав квартиру і про Росію забув, назвавши її "сараєм". Правда, про це широкій аудиторії телеглядачів вже не розповіли. Навіщо нервувати обивателя підступною зрадою улюбленого всім народом француза? До того ж, актори - вони взагалі особистості вітряні. Інша справа - політики. Тут "любов з тривалим інтересом". І відпрацьовують вони свій хліб цілком адекватно вкладенням.

Путін - навіть не "зникаючий вид". Він - копалина, що представляє безперечний інтерес для політичних антропологів

Путін - навіть не "зникаючий вид". Він - копалина, що представляє безперечний інтерес для політичних антропологів. Як будь-який пітекантроп, який живе в XXI столітті, він навчився використовувати комп'ютери, інтернет, інші сучасні технології, але вельми специфічно. Якщо дати доісторичній істоті в руки комп'ютерну клавіатуру - що він з нею зробить? Він буде нею розмахувати як дубиною, оскільки жодного іншого застосування для неї він не знає. Путіністам дісталися найсучасніші технології, і вони розмахують ними, намагаючись налякати все живе. Відповідь цивілізації не забариться. Цивілізація просто рвоне вперед, потужним технологічним стрибком залишивши мавп-путіністов на узбіччі історії.

Днями в Грузії знову заговорили про те, що було б правильно заборонити ретрансляцію прокремлівських телеканалів. Мабуть, на сьогоднішній день це - найправильніше рішення. Чи не транслювати, не показувати, не звертати уваги на кривляння і стрибки луб'янских приматів. Потрібно просто займатися власною країною, розвивати інститути громадянського суспільства, проводити необхідні і давно назрілі політичні та економічні реформи. А путінізм здохне. Йому просто не залишиться місця в цивілізованому світі, як би він не намагався натужно зображати з себе щось ядерне і страшне.

Текст публікується з дозволу редакції "Апостроф"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі